Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 294

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Риск няма, освен ако някой от двамата не се спъне и падне зедно с кошера ..............

Пчелите не са чак толкова беззащитни. В дивата природа силните ветрове и бури клатят дървото и хралупата, и дори понякога го събарят. И така е било милиони години. И сега при местенето ако не го стърскате силно кошера, на пчелите нищо няма да им стане. Е може и да пожужат малко по време на местенето, но нищо повече. По принцип именно зимата е най-подходящият момент да се правят дребни размествания и пренареждания на кошерите в рамките на пчелина.

Потребител
    Регистриран
    30.01.2014
    Пчеларски район
    Ихтиман
    Благодаря Ви,много изчерпателен отговор,благодаря и на вас "Вълчан".

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Днес беше добър ден за преместване на кошери на малки разстояния в северните райони на страната. Ако някой е пропуснал момента, утре може да има още един шанс. Следва облитане, снегояд и нападение срещу кокичетата и глухарчетата... освен ако няма грешка в прогнозите.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка0559.jpg
Прегледи:      364
Размер:	656.3 KB
ID:	832Наложи ми се да преместя кошерите с около 20 м.Вчера / 14.02 / рано сътринта затворих прелките и ги пренесохме на новите места.Останаха затворени през целия ден, с мрежести дъна са. Днес сутринта отворих прелките като поставих по малко сухи треви и клечки пред тях. Към 10 ч започнаха да излизат а към 11 започна щуро облитане - красота.До към 13 ч имаше по няколко пчели , които обикаляха около старите места но после се кротнаха. Мога да заявя че операцията приключи успешно , доволен съм !
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    В 15,30 часа им сипах 300мл захарен сироп.Сега в 17,00 часа имаше повече летящи пчели от вън.Влизат излизат,направо ми е кеф да ги гледам отстрани.Човека от който ги взех ми каза през 2 дена да им сипвам по 250-300мл сироп 1:1.Днеска ми беше сефтето да отварям кошер и то сам без никой.Изпитвам удоволствие и определено има няква тръпка.Незнам при вас по-опитните така ли е,но на мен все ми се ще да ходя да ги гледам отстрани как са.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    В 15,30 часа им сипах 300мл захарен сироп.Сега в 17,00 часа имаше повече летящи пчели от вън.Влизат излизат,направо ми е кеф да ги гледам отстрани.Човека от който ги взех ми каза през 2 дена да им сипвам по 250-300мл сироп 1:1.Днеска ми беше сефтето да отварям кошер и то сам без никой.Изпитвам удоволствие и определено има няква тръпка.Незнам при вас по-опитните така ли е,но на мен все ми се ще да ходя да ги гледам отстрани как са.
    Отсрани ги гледай по цял ден щом ти е кеф, но не ги отваряй всеки ден да ги видиш как са
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Проблемът по- скоро е, че новото място е прекалено близко до старото и може да се объркват пчелите и да се връщат на старото място. Има два варианта- да ги преместиш някъде по надалече от 6-7 км временно и после да ги върнеш на новото мятсто. Или да ги закараш директно на новото място и да натрупаш слама и клонки пред прелката, за да може да се огледат пчелите преди да излетят и да запомнят мястото..
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2012
    ще пробвам вторя вариант дано да стане .. благодаря

и да натрупаш слама и клонки пред прелката,
    Внимавай да не затрупаш кошерите. :D :D :D
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Отваряне на кошер след превозване.

Днес ще си превозвам една отводка в ЛР корпус.Ще измина 32 км .Човека от който я вземам ми каза че понеже е мрачно може да ида и по рано та въпроса ми е: кошера ще си е на мястото около 7 часа вечерта, но може ли да го отворя към 9 защото по това време животните на тъста ми ще са на 15 метра от кошера и ме притеснява да не им налетят,става въпрос за биволи които могат да бутнат къщата ако се уплашат :D На дълбокото дъно има вентилационна мрежа около 13 на 13 см,на корпуса има кръгла прелка която ще оставя на проветрение с малките дупки а мишепредпазителя ще е обърнат и затворен.

Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •