Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 30 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 294
    аз съм съгласен с Ник. макар че биволското е доста вкусно, едно от малкото меса който ям.Довициозо. братле кажи после кат докараш отводката какво е положението.Направи и снимчица ако може

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Не е добре пчели да има близо до места, където се отглеждат животни
    това си е голяма мръсотия, говна, пикня , смръдня, не зная. Пчелите се дразнят от всякакви животински миризми, а по време на суша посещават и такива места за вода.

На 200 метра от вилата имам хубаво място за пчелин , около декар но нямам средства да го оградя,и затова исках да сложа тази отводка във вилата.Но сега се реших да я оставя на пчелина и до два дни да заградя със акациеви колове колкото да не влизат животни,а комшията които е на близо и обича да краде мисля да го ошамаря предварително че вече ми писна от него и те така.Ще кача снимки ако се сетя да снимам, ако не ще е след ден два.Като гледам какво е времето май ще ги возя вътре.

хахааххаха а така братле аз съм го казал отдавна, Българина, циганина и турчина само тоягата ги оправя.Колко до оградата, на вторични има много евтина бодлива тел, миналата година си купих 4 топа от там.Мини ако искаш и попитай, може и замяна за желязо да направиш.Успех ти пожелавам, и ако има нещо змаеш го, само казваш

Още утре съм на вторични да видя, дано да има.Иначе ми казаха че в Монтана има човек който плете метална мрежа и може да я направи с по голямо око и по ниска от 2 метра,което ще рече по евтина.Сега цената май е 3 лв на кг.

Наблюдател
    Регистриран
    06.07.2011
    Пчеларски район
    Благоевград
    Мойте пчелички като ги взех ги отворих чак на сутринта, така ми казаха и така направих. Нямах проблеми.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Незнам дали има разлика дали е цяло семейство или отводка, но аз след 150 км път отворих отводките и ги преместих в кошера след престой от 10 минути и грам не бяха ядосани. Седяха си по рамките и кротуваха. (преди да ги извадя ги опуших)
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Вчера като пристигнах на място отворих веднага входа на 4 см,но неможах да го подредя защото заваля много яко.Днес към 6 часа вечерта отидох и духаше много яко но реших да отваря и да го наредя.На прелката имаше 15/20 пчели и като подпуших входа избучаха за малко.Отворих капака и ми стана лошо като погледнах вътре.Питите бяха патнали по диагонал но бяха прави,превозих го с 4 рамки пило и пчели и сложих една изградена та демек станаха 5 не го допълних преди превоз,и аз не знам защо.Пчелите бяха пуснали далаци по горните краища на някои рамки и аз ги откъснах,някои пити се бяха залепили и ги отлепих много внимателно но все пак ме е страх за майката.Между всяка пита с пило сложих основа за градеж и рамките сега са 10.Налях 1 литър сироп едно към едно и затворих.Утре в 6 часа сутринта ще ида да видя какво поведение имат ако мога да разбера някакви вести за майката :D но няма да отварям.Ако не съм изчистил всички далаци дали те ще си ги махнат ако им пречат,не съм оглеждал подробно заради силния вятър,а и все пак това беше първото ми отваряне на кошер и бях сам.Действах спокойно и сравнително чевръсто от което се изненадах.Пчеличките са много кротки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Щом има градеж(далаци)и пчелите са спокойни значи имат майка. Според мен малко си се изсилил с петте пити за градеж. Така както си направил си преразширил гнездото и надали имаш достатъчно пчела да покрие и десетте пити. По добрия вариант е да се разширява постепенно с по една две пити. Пет са прекалено много.

Забравих да спомена че човека стръска още една пита пчели за да станат повече.Днес не ходих при тях че ми беше лошо сутринта но утре трябва да отида да сипя още сироп и да кача кошера на стойка че в момента е на един голям картон.Да подпушвам ли пчелите като го качвам или не.Мисля да сложа стойката до него ,да я нивелирам и да го поставя отгоре като ще има изместване с 50 см.И картона после да го махна ли ,дали още им служи за ориентир.

Страница 5 от 30 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •