Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 99

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Един въпрос слрд смяната на питите и майката и след снасяне и запечатване на пилото ако е АГ до колко време ще се появят отново симптоми? И мога ши да дам проби за изследване и каде?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    Един въпрос слрд смяната на питите и майката и след снасяне и запечатване на пилото ако е АГ до колко време ще се появят отново симптоми? И мога ши да дам проби за изследване и каде?
    От това което аз знам по въпроса: Не си направил най-важното - очистителния глад. Ако е гнилец, той есента затихва и следващия сезон избухва с нова сила. Щом се съмняваш, пълна карантина на това семейство! Поне две години не пренасяй нищо от него към останалите кошери. Един повдигач персонално за кошера. Питите от него последни в центрофугата и след това дезинфекция. Лична хигиена(ръкавици, помощни материали, инструменти,..). И още, пролетното развитие на такова семейство може да е прекрасно, но това.да не те заблуждава! Следват благоприятни условия за гнилеца и го съсипва. Това знам от хора, пчелари доста преди аз да започна. Има лабораторий за изследване. Знам, че проф. Вълчовски ръководи една(май собствена?). Няма начин да няма и други. БАБХ за какво са, ако нямат лаборатория!?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Преди години се бях записал на едни курсове за пчеларство само и само, за да видя АГ - така и казах на водещите курса, че съм се записал и платил, за да ми покажат на живо АГ. Обещаха ни, че и това ще направят, ала уви си останаха с обещанието, но един от тях ми рече следното: АГ и без да го познаваш не можеш да го сбъркаш, защото още с отварянето на кошера, ще те лъхне силна и гадна миризма.

Надявам се да нямаш, тъй като почти* нямам личен опит с болестта няма и как да преценя по снимките, и видеото, което си качил, така че от мен единствения съвет е именно да се направи лабораторно изследване.

* - като дете някъде през '80-те съм виждал, но .... като дете.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Новата майка снася но пчелите не вземат всичкия сироп но нямам идея защо?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    ТОВА НЕ Е ЕПИЗОД ОТ НЯКОИ ФИЛМ....
    Както си преглеждам кошерите днес отварям един да видя как е нектара има ли нужда от нещо (кошера е МК) на втория етаж гледам няма много пчели.Мисля си тука мед няма да има и почвам да дигам рамките малко мед една две пило и се заглеждам в едната с тук там пило, пчели няма загледах се в някой килийки умрели ларви но не на дъното а ще кажеш че искат да излязат...първата ми мисъл не е добре работата връщам се на рамката с пило и с пчели и гледам някоя друга ларва по този начин и гледам пилото тук там с дупчица и леко хлътнало една клечка веднага и бъркам кафеникава точеща се слуз свалям да видя как е долу там има пчели но разбутах ги същото нещо .... затворих кошера и прекратих... веднага изгорих ръкавиците и повдигача....
    оттук на татака ми е ясно вечерта сяра в пушилката дупка и горя НО... тая дупка колко далече трябва да бъде и да очаквам ли да копая дупки всеки ден докато не остане ни един?
    Колега , на кое да вярвам ?
    На този пост или на клипчето ?
    Сега , когато настане топло и сухо време може и да се окажеш в небрано лозе .

Може ли болно семейство от АГ да презимува ?Предлагат ми 10 сем. но са в много окаяно състояние.Рамките са само черни и не са подменяни от години.Може ли по това време да се разбере дали сем. е болно?Пчелите са на3- 4 междурамия но не съм преглеждал само надигнах таванките.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mmm.1979 Виж публикацията
    Може ли болно семейство от АГ да презимува ?Предлагат ми 10 сем. но са в много окаяно състояние.Рамките са само черни и не са подменяни от години.Може ли по това време да се разбере дали сем. е болно?Пчелите са на3- 4 междурамия но не съм преглеждал само надигнах таванките.
    Прегледай ги.

При първа възможност ще ги прегледам,но нали гнилеца се проявява лятото сега как мога да разбера.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от mmm.1979 Виж публикацията
    При първа възможност ще ги прегледам,но нали гнилеца се проявява лятото сега как мога да разбера.

Черната рамка ли те плаши?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Ами да доста са стари - само горните летви видях.А и последните 2 год . никой не се грижил за тях само меда е ваден и ленти са слагани

Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •