Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 185

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    АЗ СИ КУПИХ КАСЕТА ОТ РОЛТА ПЛАСТИК,КОЯТО Е КОПИЕ НА НИКОТ САМО ЧЕ С 32 ЧАШКИ.СЛЕДВАХ ИНСТРУКЦИЯТА , НО НЕЩО НЕ СТАВА ЧИСТЯТ ЛИЧИНКИТЕ ОТ КАСЕТАТА ЩОМ ОСВОБОДЯ МАЙКАТА. СЕМЕЙСТВОТО ДОНОР Е МНОГО СИЛНО ИМА ИЗГРАДЕНИ МНОЖЕСТВО ЧАШКИ , ПОБЕЛЕЛИ РАМКИ ОТ ПРЕСЕН ВОСЪК НО НЕ СТАВА.АКО ПРЕНЕСА ЛИЧИНКИ С ЧАШКИТЕ В СЕМЕСТВОТО ОТГЛЕЖДАЧ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Здравей колега.Можеш да пробваш следното.Когато видиш че майката е осеменила килииките в апарата,не я вади веднага.Остави я още едно денонощие,и тогава я освободи.Даже съм чел че ако пчелите чистят яйцата,майката може да се държи в апарата чак до 4 тия ден,когато става пренасянето.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    Благодаря за съвета, ще пробвам и по този начин. След 5 дена ще напиша резултата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Вчера в 17.00 часа затворих майката в Йентеровия апарат,днес в 13.00 резултата беше ,че майката е осеменила килииките,само дето в някой килиики имаше от две до седем яйца.Дали пчелите ще изчистят излишните и ще оставят само едно,или ще премахнат всичките яйца от килииката ?

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Като гледам има достатъчно с по едно яйце, едва ли ще използваш всичките от тях, че да опреш до тези с по няколко.
    Не знaм дали чистят някога и някои, но аз съм виждал и три излюпени ларви в една килийка.

Успех!
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз най-после се сдобих с яйца в апарата на Никот, но това не стана от първия път. При първия опит майката ми избяга - беше по-тънка и по-дълга от останалите. Може би друга порода - знам ли. При второто залагане и след като намазах с мед по препоръка на колеги от форума, нещата потръгнаха и на другия ден имах снесено едно единствено яйце. Оставих майката още 24 часа и днес вече майката е напълнила целия апарат. Продължавам нататък съгласно филмчето и инструкциите - 72 часово изчакване, като майката вече е освободена и капачето на апарата Никот вече е премахнато.

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    И аз най-после се сдобих с яйца в апарата на Никот, но това не стана от първия път. При първия опит майката ми избяга - беше по-тънка и по-дълга от останалите. Може би друга порода - знам ли. При второто залагане и след като намазах с мед по препоръка на колеги от форума, нещата потръгнаха и на другия ден имах снесено едно единствено яйце. Оставих майката още 24 часа и днес вече майката е напълнила целия апарат. Продължавам нататък съгласно филмчето и инструкциите - 72 часово изчакване, като майката вече е освободена и капачето на апарата Никот вече е премахнато.

ДА не се изненадаш когато отвориш след 72 часа кошера

Цитат Първоначално публикувано от peychev

Уточни се,от какво?
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Сергей Тимофеев
    Цитат Първоначално публикувано от peychev

Уточни се,от какво?
    Има вероятност до излюпване на ларвите,вече да не се намират в апарата...Все пак това е на теория,но ако Акацията е цъфнала вероятността си я има

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    С риск да получа ограничение от модераторите, искам да споделя и моето мнение, но не за Никот, а за хибриден апарат с чашки на йентеров, като този http://www.youtube.com/watch?v=KD52TYOqzIs.
    На 14.04 към 9.00 часа, затворих майката в апарата, като предварително го напръсках със захарен сироп. Около 18,00часа вече бе пълно с яйца. На 4 ден т.е. 72 часа след това пренесох чашките в отглеждача с вече излюпени ларви. На следващия ден гледам - градят ги. След няколко дена отварям и.... какво да видя останали само три. Помислих, помислих и реших да ги унищожа, защото ми трябваха чашките и на 21.04. отново затворих майката. На 24.04 пренесох ларвите с чашките в отглеждача. Последваха процедурите по графика ден 9, ден 13, ден 14 и т.н. Утре ден 17 ще проверя за излюпването на майките. Предположенията ми за неуспехите при първото пренасяне са, че времето бе студено и вероятно ларвите са умрели при прехвърлянето им.
    Процедурата е една и съща за Никот и какъвто и да е апарат, затова я споделям.

Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •