Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 29 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 285
    Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от valeriboikov
    Колега като не знаеш за какво става на въпрос поне замълчи.НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЩЕСТВУВАШ БЕЗ СУБСИДИИ .....
    Колега, това ,че не съм пчелар не ме прави невеж по вашите проблеми.До колкото ми е известно , пчеларството е съществувало много преди да се появи думата СУБСИДИЯ и пак се е развивало.Интересно как другите занаяти съществуват и се развиват без СУБСИДИИ.Но не в това е проблема, а в това , че на 1 пчелар ,който се бори за нещо има поне 100 дето го спъват или са все недоволни, гледат в паницата на другия и прочие.
    И не знаех,че като не съм пчелар нямам право да пиша по форума ви и да си казвам мнението. Моля да бъда извинен - няма да се повтори.
    За финал: знам ,че критиката е болезнена, но тя е единственият градивен разговор.Другото е спам.
    Успех на всички

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2012
    Съжалявам ама не се въздаржах

"Пчеларският сектор се подпомага бавно, но застарява бързо България изнася мед най-често за Германия, Полша, Италия, Испания и Франция.Нашият мед в тези страни се продава между 15-20евро за кг ,а тук се изкупува за 3.80-4.00лв за кг."

е за това иде реч - изнасяйте продукцията си сами.

ограничението за 40% лични продажби е лесно заобиколимо и то по съвсем законен начин

Даааа така ее......Ние дето не взимаме субсидии не сме истински пчелари, и не се развиваме.....Даже вървим назад.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012
    Пчеларството е организираното производство на пчелен мед и други пчелни продукти - пчелен прашец, пчелен восък, прополис, пчелна отрова.

Основната полза от пчеларството, обаче не е медът, както много често се акцентира, или останалите пчелни продукти, а опрашването на диворастящата и най-вече културната растителност, което води до многократно увеличаване на добивите. Може смело да се каже, че медът и пчелните продукти в пчеларството са страничен продукт. Без опрашване би настъпил тотален глад на животни и хора и животът на планетата ни би бил застрашен.За да има опрашване някои трябва да плаща.Ето за това са субсидите.

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2012
    Аз съм лаик,ама ми се струва ,че пчелите са опрашвали и преди да се появят пчеларите.Що се отнася до меда и останалите пчелни продукти,като са маловажни, защо толкова се оплакваш от цените им?
    В предишен пост доказваш доход от 2700 лв годишно от 100 семейства...ами увеличи ги 10 пъти семействата и тези 2700 също ще се увеличат....
    Единствената трагедия е, че има пчелари дето искат пари, ако може без да работят....
    НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ГРЕШНО!!! Не всички са такива, напротив познавам пчелари които ме изумяват с трудолюбието си, но тези малкото , дето са все недоволни ....е забравих че обещах да не пиша

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012
    pchelichkata Ти случайно да не си платен драскач в форома познахте май еи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Има много истина в това което казва pchelichkata, но има и доста неща, които не стоят съвсем така. За съжаление ние въобще не сме за оплакване. Всеки от нас реве, че това и онова скъпо, меда евтин, няма субсидии и т.н. Ама дайте да видим какво е направил всеки от нас нещата да се променят. Та ние дори и един протест не може да организираме, едни самозабравили се пчеларски лидери не можем да изметем, та какво остава да вземем да се кооперираме, та това ако стане ще е жива революция. Само че ние всички сме тарикати и така ставаме скъпи на триците, евтини на брашното.
    Утре ще станат нещата и някой от нас вероятно ще започнат да получават субсидии, но понеже всички сме тарикати, то тези, дето ще получават, няма да са толкова много. И пак ще има тарикатски рев.
    Лошото е, че благодарение на някои пчеларски съюзи законодателството и поднормативната уредба ни създават доста пречки да развиваме нормално своята дейност и да печелим от нея. Всъщност си мисля, че основния ни проблем е, че си нямаме свястна организация, със свестни лидери. Защото, когато опрат нещата до законодателна инициатива, то на сульо и на пульо, никой не обръща внимание. А проблемите в пчеларството не се изчерпват само с цените на меда. Необходими са защитни механизми по опазването на пчелите, които да са работещи; регулиране на пазара на пчели и майки, а не както е сега тази дейност да е монополизирана. Закона за пчеларството иска почти изцяло да се промени, защото е в противоречие и с конституцията и с европейското законодателство, както и разните му там наредбички, с които бюрократите ни правят луди калинки.Ама, когато правихме организация именно да си защитим правата всеки се покри и чакаше балъците да свършат работата. Да, да, ама не. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Всички знаят какво се случи с тази организация.

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2012
    Колега Бонев, дори за миг не съм оспорил правотата в исканията на пчеларите.Единственото,кое то не разбирам е защо се пилее сили и енергия само в посока обединение за протести, а не се полагат усилия в посока САМИ ДА СЪЗДАДЕТЕ ПАЗАРНИТЕ МЕХАНИЗМИ които да ви донесат печалбите.Нима е толкова невъзможно да се създадат обединения на малки групи пчелари с търговско преработвателна дейност?Така ще се прескочат прекупвачите и ограниченията на закона за ограничения на продажбите, ще се увеличи и печалбата, а това ще е добър пример и за по- страхливите да се включат в подобни обединения.Резултатът ще е , че вече няма да водите преговорите от позицията на едвам оцеляващи , а ще сте в позиция на ПРАВОИМАЩИ

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Колега, тези които е трябвало да направят нещо, са го направили (или го правят). А има и такива на които просто не можеш да отвориш очите. "Гроздето е кисело".
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Колега, тези които е трябвало да направят нещо, са го направили (или го правят). А има и такива на които просто не можеш да отвориш очите. "Гроздето е кисело".
    Ей това е приказка на място.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 5 от 29 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •