Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 73
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това ако е цялото кълбо, то не е никакво кълбо, а по-скоро скомболоф. Все пак нека покаже ако е снимал. Ясно ясно ма хич не е ясно щото никой не го е видял, другото са изводи по аналогии, които я верни, я неверни. Когато пчелното семейство изпитва студ не всички пчели се набиват в килийките, далеч не всички.
    Те ако се набиваха всичките в килийките нямаше да се казва кълбо.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Те ако се набиваха всичките в килийките нямаше да се казва кълбо.
    Съгласен съм с теб, това го написах с определена цел, мисля че разбра каква е тя.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2016
    Колеги ,благодаря за активността ви и многото предположения . Ситуацията е следната -точно този кошер беше един от най-силните и продуктивни с много пчели .Заземихме го на 2 корпуса имаше и пакет суха храна отгоре,почти непокътната . Пчелите бяха на дъното и бяха много. Направила съм снимки от 3 пити ,за да покажа пчелите как са останали в килийките въпреки меда наоколо . Питите не са сухи ,напротив прибрахме оттам поне 5 пити с мед,който се разтече на път от пчелина в кутията. Не сме преподреждали на есен рамките . Не мога да направя повече снимки вече,защото махнахме кошера оттам, за унищожение,ако има болест да не влизат други пчели в него. Тази зима имаше само една студена седмица ,през останалото време пчелите бяха активни .Проверявали сме ги всяка седмица . Някой казват да се стисне коремчето на пчела - и това направих -изпръска съдържанието си на 0,5 м. разстояние . Затова занесохме 100 бр. за изследване,но уви .

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2016
    IMG_20160130_155814.jpg

При тази пита,ситуацията с пчелите в килийките беше същата,но има мед и в долната си част ,като се вижда че има и незапечатан.Отблясъците са от светкавицата на тел.от меда .

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ако това е така (а вероятно е точно така), то имали смисъл от нашите третирания? Дали с тях не ускоряваме нещата сами?
    Юрий болестта за която аз говорех се казва "грешки на пчеларя". Срещу нея третиране няма!

Колежке Вечен Пламък, първо "заземен" е термин нямащ нищо общо с пчеларството. Второ, ти наистина ли очакваш да получиш отговор тук, какво се е случило на твоя пчелин? Или викаш да си почешем клавиатурите?
    Нито се карам, нито се заяждам. Ама слагаш 3 снимки, не даваш подробна информация и чакаш отговори. Примерно на колко корпуса бяха зазИмени? В кой корпус ги намери умрели? Останалия мед в предната или задната част на питите е? Да не говорим, че не знаем колко кошера имаш, къде пчеларстваш, от колко време...
    Аз когато имам такова чудене си правя анализа на място - как е бил преди зимата, как е бил при последния преглед, майката каква е, в какво състояние са съседните кошери (при мен един така го намерих умрял с шепа пчели, а съседния прелива от пчели - явно са го нападнали и повечето пчели са тръгнали с "нападателите").
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Казахте че ресурса на местните ветеринари е само за Нозематоза.
    Но каква не уточнихте има голяма разлика също така има много вирусни заболявания (някъде във форума г-н. Матеев ни запозана с доклада на професор Вълчовски заслужава си да го прочетете) също така в националния институт при професор Гургулова диагностицират подлежащи на обявяване и значими за страната заболявания, като американски и европейски гнилец, нозематоза, акароза, вароатоза, малък кошерен бръмбар, кошерен акар, микотични и вирусни болести по пчелите.(това са само значимите за страната заболявания) а колко са един господ знае а лечението им пак така.
    Заради това по мое скромно мнение към всяко загинало семейство трябва да се отнасяме като към опасен източник на зараза. Надявам се вашия случай да не такъв (но казват че страхът е най човешкото чувство - а той ни предпазва от много проблеми.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Юрий болестта за която аз говорех се казва "грешки на пчеларя". Срещу нея третиране няма!

Колежке Вечен Пламък, първо "заземен" е термин нямащ нищо общо с пчеларството. Второ, ти наистина ли очакваш да получиш отговор тук, какво се е случило на твоя пчелин? Или викаш да си почешем клавиатурите?
    Нито се карам, нито се заяждам. Ама слагаш 3 снимки, не даваш подробна информация и чакаш отговори. Примерно на колко корпуса бяха зазИмени? В кой корпус ги намери умрели? Останалия мед в предната или задната част на питите е? Да не говорим, че не знаем колко кошера имаш, къде пчеларстваш, от колко време...
    Аз когато имам такова чудене си правя анализа на място - как е бил преди зимата, как е бил при последния преглед, майката каква е, в какво състояние са съседните кошери (при мен един така го намерих умрял с шепа пчели, а съседния прелива от пчели - явно са го нападнали и повечето пчели са тръгнали с "нападателите").
    Пише колежката че е зазимен на два корпуса.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Пише колежката че е зазимен на два корпуса.
    След дъжд качулка.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Бат Гошо, я сподели- как чистиш свещите?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Бат Гошо, я сподели- как чистиш свещите?
    бат тянко, мисля че ти си професионалист в тази област. Там зелева чорба, шкембе чорба приготвена мераклийски и др.
    Аз като непрофесионалист в готвенето, нямам право и да бъда придирчив.
    Задоволявам се с каквото има на момента и според зора.

Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •