Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 117
    Цеко Сифоня
    Guest
    И аз -въпроса ми е към Зарко-имам 70 кошера ,не участвам в никакви програми-мога ли да кандидатствам за нещо?Щото това ми се вижда голема безмислица ако не участват само двете ми ръце?Всеки пише-абе има си полза но досега никой конкретно не пише какво точно трябва да направи .

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цеко, можеш да кандидатстваш по пчеларската програма за до 50 кошера. Трябва ти регистрация при ветеринарния лекар. След него в РВМС, регистрация като ЗП първо в обшинската служба, след това в областната служба по земеделие. Кандидатстваш във фонд Земеделие-разплащателната агенция. До месец ти отговарят дали си одобрен. След като те одобрят купуваш кошерите, купуваш отводките (което искаш от двете де, ти предполагам може да не искаш отводки). Вземаш си фактури, договори и декларации както си е по договора. Подаваш ги пак в разплащателната агенция и до месец ти плащат. По договор крайния срок за плащане е 15.10. Три години си длъжен тия кошери да ги ползваш по предназначение, което мисля правиш от доста години Тази година доколкото знам ще одобряват 80% от лимита за кошер и отводка. За кошер е 130 т.е. плащат 104 лв, а за отводка е 110, плащат 88 лв.
    В общи линии е това.

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Petia8804 привет ! Ти си един млад , интелигентен и очевидно много информиран човек и ми е безкрайно интересно как си гледаш кошерите ? Какви технологии ползваш , какви техники , какви резултати постигаш ? Ще пишеш разбира се в подходяща тема , щото шефовете тук са строги . Сигурен съм че и на други колеги ще им е интересно и ти благодаря предварително .
    jordanov , не ги гледам сама, заедно с баща ми съм..
    преди 3 години започнахме да се занимаваме с пчели,отначало с 8кошера, а след това всяка година ги увеличавахме и така докато стигнахме почти 50.В момента се интересувам повече от програми,мерки и т.н понеже си мисля да се занимавам само с това за на пред (ако ест. всичко е ок).Не съм се регистрирала като ЗП, понеже чакам 112 да се отвори и така да се възползвам от тази мярка освен с кошери ,а и машини, но както и разбрах -скоро няма да се пусне, а аз искам да увеличавам кошерите,та ще потърся друга мярка,за да не изпускам годината.ДБ са 12 рамкови.. незнам какво имаш в предвид "метод"?
    незнам в коя тема да публикъвам отговора си , затова ще си цитирам в тая
    п.с. извинявам се , ако е станало спамче
    Мерси на всички за информациите

Потребител
    Регистриран
    11.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от petia8804
    В момента се интересувам повече от програми,мерки и т.н понеже си мисля да се занимавам само с това за на пред (ако ест. всичко е ок).Не съм се регистрирала като ЗП, понеже чакам 112 да се отвори и така да се възползвам от тази мярка освен с кошери ,а и машини, но както и разбрах -скоро няма да се пусне, а аз искам да увеличавам кошерите,та ще потърся друга мярка,за да не изпускам годината.ДБ са 12 рамкови.. незнам какво имаш в предвид "метод"?
    За да се кандидатств по Мярка 112 трябва да си регистриран ЗП 14 МЕСЕЦА по рано и да си от 18 до 40 години и да имаш изкаран курс поне 150 часа или да имаш земеделско образование.Пише го в НАРЕДБА № 9 от 3.04.2008 г.
    От 1 декември в София започва пчеларски курс вечерен е всеки вторник и сряда от 18 до 19.30. стува 180 лв.

Петя, не знам за колегата Йорданов, но аз явно съм имал грешно впечатление за теб. За което се извинявам и ти желая успех в този не лек занаят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Петя може да кандидатстваш за полупазарно стопанство и едновременно и по пчеларската програма за кошери и отвдки ама за тези програми ти трябват поне 10000 лв. оборотни пари.И да знаеш ,че по млад фермер за да изпълниш изискванията пак трябва да инвестираш собствени средства защото парите не стигат, аз съм инвестирал още 10000лв. собствени средства и като гледам ми трябват поне още 20000лв. да направя пчелина както аз искам да бъде.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Петя , оправда очакванията ми и ти желая успех .

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2011
    хее, незнам отначало какво сте си мислили за мен , но мерси за пожеланията..
    относно оборотните пари- да ,ест че трябват пари за всичко.По програмите изплащат пари,но не са достътчни.
    От една страна си мисля да изчакам още една година и тогава да се регистрирам ЗП,защото за тоя период ще купя още кошери а и ще продам повече мед..т.е повече пари..
    От друга страна искам още тая година да се регистрирам за да кандидатствам за кошери .. така,че обмислям нещата .. малко ми е объркано...
    п.с а за момчето,което ще кара тези курсове ,искам да му кажа,че не задължително при кандидатстване да имаш документ за аграрно обр-ние,понеже като подпишеш договор можеш до 3г да изкараш курса wink;

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    На каква сума се осигуряват пчелари които са по програма млад фермер

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Младите фермери се осигоряват на минималната заплата , като месечната вноска е 70 лв.

Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •