Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Слагах и летвички, но не ми харесва резултата. Най бързо взимат меда в дъната, но не могат да ми влезнат питите, трябва да им режа ушите. Тази година ще пробвам с цяла летва върху рамките и дупка по средата, но само за опит да видя какво ще стане.
Явно няма пълно щастие![]()
Пълното щастия е когато видя на 2рия корпус пити с пило от край до край а на 3тия пак така ама с мед![]()
А в първия?
Докато се стигне до там е голяма хамалогия и минава щастието
Оспамихме темата.
Ами сложи различни видове питки и виж сам разликата! Аз ти казах каквото трябва да знаеш, пък ти го използвай както си искаш. Явно още не си уморявал семейства с евтини питки, но продължавай да ги ползваш в СТУДЕНО ВРЕМЕ и някой ден и това ще стане. Питката трябва да отговаря на две условия - 1) да е твърда и 2) да е лесно усвоима от пчелите, като всяко едно от двете може да компенсира другото до определена степен. Поставени над гнездото, питките поглъщат влага от кошера и в случай че пчелите не са много склонни да ги ядат (например когато са попрекалили с нишестето) по повърхността им се образува конденз и те потичат върху пчелите и/или влошават зимуването.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Колега,понеже и аз храня само с мед,няма как да се съглася със сметките ти!За 150бр–500кг=3,33кг мед/не са зазимени на гол рой/,а за питките слагаш по 1кг/те по хранителни ли са от меда/Никога не съм хранил с питки,оставям повече мед и зимата подхранвам с мед/както казват тук колеги за мое успокоение/и крайният резултат ми харесва
Не го смятай за заяждане,просто чета и споделям!
Icofly защо се чудиш.Ми той колегата ,като продава кошери сигурно продава и Апифонда.
Аз също използвам 7см над ставки единствено за това ,че ми дават удобството да сложа на веднъж 2,5кг Апифонда и това е единствена допълнително подадена храна до започване на сиропа + Витамини.
Милен Михов
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))