Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 65
    Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от nikkalas Виж публикацията
    Значи тези рамки които взема с пилото кога го прави това? .... Прави го на 3 етапа по 2 рамки. Първите два етапа са по време на рапицата. А тогава все още магазините му са от долу под плодника и му е лесна работата. Завъртането на магазините го прави като отиде на акацията. Поне аз така разбрах. Но това което ме учуди е, че на практика до акацията взима все едно почти половината кошер с пчели и веднага след акацията по още 2 рамки. Е на мен ми е ясно че иска да печели от майки и отводки, но пък показва и кошери е 5-6 магазина от горе, което ме навежда на мисълта че за тази процедура за която говори не я прави тотално за всичките си кошери. При толкова много кошери с които разполага може да си прави врътки всякакви. И все пак едно голямо БРАВО за Софрон. Много е напред с материала и има хъс за работа.

Нищо не си разбрал прослушай пак записа .В пчеларството 2+2 не винаги прави 4 . Някой тънкости си ги премълчават абсолютно всички.Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Нищо не си разбрал прослушай пак записа .В пчеларството 2+2 не винаги прави 4 . Някой тънкости си ги премълчават абсолютно всички.Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    След като е събрал толкова аудитория и се е изпънал пред нея, искам да питам защо ще забранява да се снима, а и ще премълчава някои от знанията си? Ха да дойде и да ми кажете някой, че този е някакво светило. Когато ще ми казва тайни, които ги има във всяка пчеларска книга съм ти е..л светилото.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    Ранните майки се правят както се правят всички други майки тук проблема е търтеите и хубавото време за оплождане.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Ранните майки се правят както се правят всички други майки тук проблема е търтеите и хубавото време за оплождане.
    Какво толкова сложно има в производство на ранни майки? Като казваме "ранни майки", колко ранни да са те? Още февруари може да се заложи пило и да се изкарат майки в началото на март. От това по - рано - здраве му кажи, а тази година има и търтеи в семействата и при това топло време, тези за какви да ги смятаме, ако се получат? А има такава възможност, защото пило има, търтеи също.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Ранни, ранни колко да са ранни! Да се не окаже, че са миналогодишни?
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Ранни, ранни колко да са ранни! Да се не окаже, че са миналогодишни?
    Пичове, бай ви Софрон за разлика от мен, а предполагам и от вас знае как иззими по няколко маики в един кошер!!! Вервайте ми, видяно е!
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Защото някой работи не са за казване, нали все пак трябва да продава тези майки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Търсих нещо за Софрон ,но попаднах на това. " Нека да вземем една лекция на Софрон Софрониев (има я на видеозапис в мрежата), в която той обяснява през всеки сезон каква манипулация се извършва, по колко пъти на сезон горните корпуси отиват няй-отдолу и обратното, как при зазимяването всички празни магазини се слагат под плодника и медовия корпус и все неща от този род .... Е ТОВА ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ КАК НЯКОЙ ГО ПРАВИ НА ПОВЕЧЕ ОТ 10 КОШЕРА!!!!!! - да тръгне на есен подред на всеки кошер първо да махне 5-7-те празни магазина, след това да вдигне медовия корпус, да остави на страна и корпуса със пилото и след това да пренареди всеки кошер по обратния ред?! Хайде всеки за домашна да го пробва на ЕДНО семейство и след това на главния пролетен преглед да сподели дали би го повторил някога пак. За да е валиден експеримента много е важно отдолу да има поне 4 празни магазина!" Познайте от кого е. Според мен не вярвайте сляпо на теориите.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Пичове, бай ви Софрон за разлика от мен, а предполагам и от вас знае как иззими по няколко маики в един кошер!!! Вервайте ми, видяно е!
    Изолатора на Хмара си заслужава вниманието и има огромен потенциал.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Ch.Atanasov, тази есен / а и предни години, но по малко бройки/ превъртях 150 семейства /фарар/ като смъкнах двата магазина които бяха над ХР върху дълбоко дъно и върху тях сложих двата корпуса които бяха плодник през активния сезон.Но пак казвам, при мен магазините са основно два, в редки случаи три.А десетина броя са с по две семейства едно върху друго.Жалко, че така и не разбрах в този форум как да качвам снимки та да покажа тези конфигурации.

Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •