Мойте преградни дъски всички са от фибран и когато закъснея с разширяването, гризат си ги, не че ги прегризват, но свалят повърхностния слой.
Мойте преградни дъски всички са от фибран и когато закъснея с разширяването, гризат си ги, не че ги прегризват, но свалят повърхностния слой.
Изцяло от фибран т.е.без изобщо наличието на дърво?Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Дървена рамка и в нея вграждам фибрана.
Те тия кошери без прелки май. :D Или аз не виждам?Първоначално публикувано от валери
Колеги ,аз проучвах фибрана и стереопора по друг повод и разбрах,че предимството е на фибрана-не го ядат мишки,мравки,не попива вода през него.Пчелите също не го ронят.Така че подкрепям авторите на такива кошери.Само да са здрави-дали могат да се вдигат и пренасят.
По отношение на здравината не може да се очаква това, което дава дървото. Фибрановият кошер изисква малко по-внимателна работа, но това в никакъв случай не е лошо и не е фатално за работата на пчелина. А дали може да се вдига и пренася - защо да не може. Въпрос на решение при моделирането.
Между другото всичко написано в предния пост е вярно с изключение, че пчелите не го ронят. Ронят го през активния сезон по процепите където е сглобяван и на входа на кошера. Сами си го разширяват през лятото, а на есен си запълват разширението с прополис. Затова трябва да се уплътни много добре при сглобяването и да се защити входа.
Гледаш ги от задната страна tongueout; .Първоначално публикувано от ahilis
Ей, Юрка не се бъзикай с мен. :D На първата картинка -не вярвам прелките да им са към храсталака(гората), пред толкова пространство напред.Първоначално публикувано от yuri
Не се бъзикам, уголеми снимките и ги разгледай добре.
Значи излитат към шубраките-не е логично, но няма да споря-кошерите са си на човека и може да си ги врътка както си иска. :DПървоначално публикувано от yuri
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))