Не се къхари , принципно сега им е нужно и време през което да си затоплят сиропа преди да почнат да го "свалят".Всичко ще се нареди.Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Не се къхари , принципно сега им е нужно и време през което да си затоплят сиропа преди да почнат да го "свалят".Всичко ще се нареди.Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Нозематоза профилактично третиране сега,дайте съвет с какво и как,още е рано за сироп.
А мравчена киселина ще свърши ли същата работа?Първоначално публикувано от йо-йо
20мл. йод-1л.вода,смесваш и напръскваш рамките отгоре,това за 20 семейства,ако сам те разбрал правилно,и ако нямаш Нозестат.Първоначално публикувано от vivabg
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Първоначално публикувано от vivabg
Във питките,на килограм 12капки йод.Във поилката(имам бидон 60л) по 20млл.
Благодаря колеги,но аз незададох правилно въпроса.Имам пити с мед от загинали семейства и искам да ги използвзм.Колегта йо-йо отговори на такъв въпрос че те трябва да се третират с оцетна киселина.А моят въпрос е,може ли да ги дезинфекцирам с мравчена киселина а не оцетна защото оцетна ненамирам а имам първата.
Не. С мравчева не става. Оцетна има тук http://www.valerus-bg.com/index_bg.php
Колега би ли казал каква е технологията и дозировката?Първоначално публикувано от salash
http://pchelari.com/forum/viewtopic....er=asc&start=0 Тук е описана технологията и пропорциите. От всякъде трябва да е плътно затворено и внимавай да не вдишаш от киселината.
Благодаря колега,взех киселина от фирмата на която ми прати сйта.Купих си два литра които биха ми стигнали да третирам питите по описания начин,НО снощи видях че съдържанието на едната туба(рзфасофките са по 1 л.)е станало на камък.Въпросът ми е можели да се ползва ако го разтроша в някакъв съд и евентуално да добавя малко вода?Проблемът е че куриерските фирми не превозват такъв тип стоки и няма как пак да си взема,аз съм на 180 км. от София.Тази ми я купи приятел който имаше път към моето село,а и ми се оплака че му усмърдяло колата доста добре пък е пътувал с детенцето си.Зтова няма как пак да поискам такава услуга.Ще съм благодарен на всеки колега които има малко повече познания по химия да даде съвет.Първоначално публикувано от salash
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))