Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 87

Тема: ПАУЛОВНИЯ

Автор
    Регистриран
    21.01.2012
    Аз си купих от колегата от форума, Гледам че пише че видът и е томентоса.... или там както е.

Засях ги преди 2-3 седмици и вече тръгнаха, имат по няколко листенца.

Едната има доста листенца 3-4 на едно ниво много близо до земята, а другата има по 2 листенца на 2-е нива които са още доста малки.

Как да се грижа за нея сега, и за напред как се реже?
    Със сигурност има много инфо. но бих желал колега които е гледал да каже от 1-ва ръка.

Есента трябва ли да се реже, или пролетта да се подрязва и как? Засега изглежда като сламка, в средата стои куха...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Нищо не трябва да режеш, нито пролетта , нито есента. Първите 2 години ще измръзватзащото са кухи и ще тръгват от нулата, докато не се климатизират и докато не се вдървят. Ще тръгват винаги по две от основата и после едното по слабото го махаш, оставаш по силното и на третата година дървото се вдървява, не е кухо и след това изглежда като колец и в края на април ще започнат от колеца да тръгват двойките листенца. Поне така е на дървото до стадион Васил Левски в София. Иска много вода и ако се полива, става гигант. Но да не се засажда до зеленчукови градини, защото около себе си изсмуква влагата от почвата.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    От източната стана на подлеза до Тримонциум в Пловдив има 2 пауловний на около 10-15 години които бяха цъфнали. Минавах с колата и спрях да ги видя. Цялото дърво е в цвят,буквално не се виждат клоните от цветове-красота. Виждал съм и други цъфнали пауловний, но тия двете бяха разкошни.

Това са опитите ми от миналата година. Пауловния томентоса.

Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Влад,ти си ги набучил като пипер приятелю!Трябва да са по–нарядко.Или това ти е разсад?

Цитат Първоначално публикувано от ivootur
    Влад,ти си ги набучил като пипер приятелю!Трябва да са по–нарядко.Или това ти е разсад?
    Естествено, че това е разсад. През 35 санта.....Така иззимуваха, сега поникват наново и наесен живот и здраве ще ги вадя оттам.

Потребител
    Регистриран
    15.07.2011
    браво! работиш със замах. колко корена си насял? тази година семето ми се прецака и нямам много разсад. иначе плантацията я разширих с различни видове - хибрид, томентоса, каталпифолия, сандтонг

Някъде около 400 броя томентоса, да видим само колко ще оцелеят. Имам и малко каталпа и китайски мехурник.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов

Някой от Видин може да я спаси.

Наблюдател
    Регистриран
    18.01.2011
    колеги може ли някой да ми прти семена от пауловнията да се пробвам да ги завъдя

Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •