Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 49 от 74 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 481 до 490 от общо 6775

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Колеги ,
    вчера ми излезе един рой по обяд , опитах се да го хвана но явно съм повредил майката и той се върна обратно. Под кошера имаше пресен подмор около 1 шепа. Прегледах го няма маточници има пило /прясно и запечатано/ силно семейство. Третиране за акар Август . След около половин час излезе отново и се хвана под кошера така и го оставих. Реших че щом иска да се рои негова воля. Имате ли идея за роя по това време. Днес ще го прегледам отново по внимателно за видими заболявания защото не мога да разбера каква друга причина може да има.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колеги ,
    вчера ми излезе един рой по обяд , опитах се да го хвана но явно съм повредил майката и той се върна обратно. Под кошера имаше пресен подмор около 1 шепа. Прегледах го няма маточници има пило /прясно и запечатано/ силно семейство. Третиране за акар Август . След около половин час излезе отново и се хвана под кошера така и го оставих. Реших че щом иска да се рои негова воля. Имате ли идея за роя по това време. Днес ще го прегледам отново по внимателно за видими заболявания защото не мога да разбера каква друга причина може да има.
    Това не е рояк, колега... Това е "беглец". По някаква причина не му харесва жилището (обинковенно комбинация от няколко) и тръгва да си търси късмета по широкия свят.
    Щом има трупове, значи са го нападали...

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Колеги ,
    Акъла идва бавно и болезнено но..когато не доиде остава само болката.Заслужил Автор да говори за рои към 18 септември .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Акъла идва бавно и болезнено но..когато не доиде остава само болката.Заслужил Автор да говори за рои към 18 септември .
    То не е за приказка но роя или както искаш го наричай го гоних аз не ти!
    Въпрос на късмет беше че бях на пчелина а последния рой излезе на 30 Август с млада оплодена майка . Пчелите не са тъпи като мен и едва ли биха предприели самоубийство без причина! Защо когато семейството има около 20 килограма мед 4 пити с пило и 9 междурамия с пчели е предприело тези действия .

Вчера направих прегледа, но не мога да кача снимката на пилото за повече информация пък и така като чета едва ли някой ще прояви интерес освен да се прави на умник затова приключвам темата.

** ако накой от модераторите прецени може да премести мнението, където му е мястото , просто не съобразих.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    То не е за приказка но роя или както искаш го наричай го гоних аз не ти!
    Въпрос на късмет беше че бях на пчелина а последния рой излезе на 30 Август с млада оплодена майка . Пчелите не са тъпи като мен и едва ли биха предприели самоубийство без причина! Защо когато семейството има около 20 килограма мед 4 пити с пило и 9 междурамия с пчели е предприело тези действия .

Вчера направих прегледа, но не мога да кача снимката на пилото за повече информация пък и така като чета едва ли някой ще прояви интерес освен да се прави на умник затова приключвам темата.

** ако накой от модераторите прецени може да премести мнението, където му е мястото , просто не съобразих.
    Търси причината в кошера вън от него я няма. Рояк на 30 август не е нормално да се случи особено при наличие на посочените от теб белези. Здравния статус на пчелите е възможна причина но вероятно е добър. Има ли нападения на мравки? Колко маточника откри вътре?

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.Ако сега имаш достатъчно пчели в кошерите ще изкарат няма страшно.Те си знаят работата няма да се самоунищожат я

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.
    Колега,би ли обяснил кога е "късно есен".Според мен "късна есен" е от средата на ноември до коледа.Ако греша,моля да бъда поправен..Благодаря!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Колега,би ли обяснил кога е "късно есен".Според мен "късна есен" е от средата на ноември до коледа.Ако греша,моля да бъда поправен..Благодаря!
    Ти си абсолютно прав, точно тогава си е късната есен.Май аз съм вече настроен есенно и не се изразих правилно Сега всъшност все още си е астрономическо лято дори и температурите са си летни.По темата, аз смятам че към момента дори да няма много пило ако има достатъчно пчели, семейството спокойно ще изкара зимата.Под достатъчно пчели за мен е-отводки 4-5 рамки плътнно покрити с пчели, а за основните семейства колкото повече, толкова повече Зимували са ми и на 3 рамки, но пролетното развитие е много тегаво и докато станат семейства другите вече са дали по някой корпус мед и отводка.Тук казваме, че при някой има еди си колко пило при други пък майките са спрели...ами от различни райони сме с различни дадености.А колегата Mroslav70, дай им ударно големи порции инвертиран сироп да се запасят и не се притеснявай.Аз лично не бих дал мед точно в момента.Ако имаш на склад пълни пити с мед е друга работа.Успех

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Мед трябва казват от 15кг. нагоре. Най добрият вариант е да го има и да не ги пипаш зимата. Ама може би края на януари може по 1 питка 2кг. и да не ги пипаш месец това се прави за по сигурно да не умрът от глад идеята е че майката не би трябвало да се активизира но знаели човек но поне няма да се притесняваш от гладна смрът.

Страница 49 от 74 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •