Ако някой още не е разбрал...
http://ruse-news.com/elektronna-sist...va-pchelarite/
Ако някой още не е разбрал...
http://ruse-news.com/elektronna-sist...va-pchelarite/
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Днес реших да подсладя живота на моите питомки. Като махах керемидите, с които затискам капаците на кошерите, забелязах няколко оси, които се бяха скрили там на сухо. Явно тези гадинки са се активирали и започват да търсят какво да си похапват.
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
По-скоро търсят да си правят къща. Осите-царици имат ужасен инстинкт да се настаняват под керемиди, м?мка им.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Да заповядат под моите керемидиДнес направих масаж на десетина..... ако ми попаднат други - и те ще се възползват от същото.
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
В Русенско ябълката, крушата и вишната цъфтят, рапицата до ден два е готова, акацията пуска първите филизи...
Успешна година от мен на всички Пчелари!
Милен Георгиев
Положението при нас преди 7-8 дни:
rsz_Снимка0814.jpg
rsz_Снимка0816.jpg
В момента вървят с пълна сила рапица и акация, преминаха ябълки, круши, глог, ясен от които хванаха по половин магазин.
Започват и ливадните - слез, бяла детелина.
Милен Георгиев
Ако рапицата не е преминала ,а цъфти и акацията,рапичната паша е по-силна и от акацията нищо нема да се хване !
За пореден път се убеждавам че силната паша смачква малката в югоизточния регион рапицата преминава но въпреки това когато застанещ до нея виждаш магистрали от пчели ,в същия ден бях до няколко огромни акации целите бели като къдели само единични пчели като акациите са по близо до пчелина,явно на акацията и трябва температура до почне да отделя по добре.
Трябва и температура и то през ноща над 12 градуса а такова нещо тази година няма да има.
При нас положението е отчайващо.Събраха миналата седмица по 1/2 магазин и после го смъкнаха.Сега пак са на 1/2 магазин с мед.
Акацията вече е към края си цъфти последната,но като гледам прогнозата за времето май ще пропусна да извадя нещичко.
В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))