Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 74 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    А при мен има следния случай,една супер калпава и прошарена майка която смених преди месец с друга,от същия производител,ми направи впечатление че много бавно сваля сиропа.Днес я отворих и същата работа,половин рамка прошарено пило и мноого празни килйки,май ще я обединявам.Язък че и двете майки бяха/са тазгодишни.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    А при мен има следния случай,една супер калпава и прошарена майка която смених преди месец с друга,от същия производител,ми направи впечатление че много бавно сваля сиропа.Днес я отворих и същата работа,половин рамка прошарено пило и мноого празни килйки,май ще я обединявам.Язък че и двете майки бяха/са тазгодишни.
    Третирай против акар незабавно /може и неколкократно, зависи с какво и как/, прехвърли й от различи семейства 1-2 рамки със затворено пило и по възможност подхранвай поне две седмици - два пъти седмично с по 300-400гр. сироп. П.С. Имах няколко такива които от 10 дена се пооправиха и вече са по-добре и на пчели и на пило. Провери и за варовито пило, но при силна опаразитеност, пилото е много прошарено и е възможно да се заблудиш за качествата на майката.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Силно прошарване на пилото особенно през август е сигнал за две други заболявания преди силна опаразитеност. Не я изключвам от възможните причини но ...
    ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПРАВИТЕ И ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Преди месец и мойте майки бяха прошарени(поне половината),но не заради качеството си а заради жегите дори ограничиха и пилото на 2-3 рамки.Сега вс е 6.Трябваше ли да сменям майки??????Прошарването значително отслабва семейството по простата причина,че се раждат малко пчели,а от малко пчели в усовията на суша и жега,не можеш да очакваш "революция",като на пролет....

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Преди месец и мойте майки бяха прошарени(поне половината),но не заради качеството си а заради жегите дори ограничиха и пилото на 2-3 рамки.Сега вс е 6.Трябваше ли да сменям майки??????Прошарването значително отслабва семейството по простата причина,че се раждат малко пчели,а от малко пчели в усовията на суша и жега,не можеш да очакваш "революция",като на пролет....
    Някои кошери останаха само с майката, пилото и с по една шепа пчели. Минаха прага когато могат да се спасят.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Някои кошери останаха само с майката, пилото и с по една шепа пчели. Минаха прага когато могат да се спасят.
    Ползвах две от четири такива за резервни майки. Една от останалите й видяха сметката. Последната е силно стеснена и до началото на октомври е много вероятно да си намери нов дом.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    При юлските отводките голям глад дигат сиропа за нула време
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Варостопа го сложих на 2. 08.Днес правих тест за опаразитеност на 5 кошера,от 70 до 100 пчели.Няма нито един акар.Ще му придам две рамки с пило и ако пак е така ще дам проба за изследване.Съмнява ме за остър паралич.Със сироп подхранвам от началото на август през ден по 200 гр.Другите семейства го опоскват за секунди,а въпросното за 36 часа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    А като се замисля не знам дали си струва да отслабвам други семейства точно сега,заради тази мърша.Юни дойде отводка,и до сега само ядове с него.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Нормално.И аз имам едно семейство което прави самосмяна и вероятно е без майка.Като спре да вали ще го проверя по обстойно и ще му решавам съдбата.

Страница 48 от 74 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •