Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 419 ПърваПърва ... 3745464748495797147 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 4190
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Гледам Янев е в море от рапица,сигурно ще направи много хубави роеве.Добре,че миналата година затри,оная злобната,че току виж ми се паднала на мене...

Колега Йосифов,то,като гледам,май повече капани ще приготвя от редовни кошери...дано да не ги напълня с моите.Ай наздраве.За вас бъзик,за мене истина,ама от три дена все сънувам едни мазни роеве как ги прибирам...Ще трябва да спра пчеларската литература и да пусна пак късните канали

П.С.Жената я пазят двете малки хуни...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    И аз вчера подхраних... досещате се какви добавки слагам в "питките"

k1.jpg

Снимката е от вчера. Прегледах кошерите, стесних където имаше нужда. Има пило от 4-5см на една пита до 5-8см на 3 пити. Запасите са намлели доста, но има както пресен прашец, така и пресен нектар.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравейте!Онзи ден на 14.02 ходих на двора да си режа дръвчетата и да прегледам пчелите.Времето беше прекрасно за тази работа и започнах.При прегледа на пчелите видях че носят прашец!Когато се огледах от къде идват видях ,че идват от лешника който е в края на двора.При прегледа видях че е цъфнал и пчеличките са го нападнали.
    Направих преглед на кошерите и имаше запечатано пило както и прашец на питите.Дрянът ми е почти цъфнал така че ще има какво да посещават.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    И аз вчера подхраних... досещате се какви добавки слагам в "питките"

k1.jpg

Снимката е от вчера. Прегледах кошерите, стесних където имаше нужда. Има пило от 4-5см на една пита до 5-8см на 3 пити. Запасите са намлели доста, но има както пресен прашец, така и пресен нектар.
    Колега, от какво ще растение ще съберат нектар пчелите ти на 09.02? На снимката се вижда че има още сняг.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Колега, от какво ще растение ще съберат нектар пчелите ти на 09.02? На снимката се вижда че има още сняг.
    И аз ги питах, ама не казват...

Има кокичета, минзухари, казват че и дрян имало цъфнал тук-там... но по-вероятно е да пренасят мед от крайните пити.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    И аз ги питах, ама не казват...

Има кокичета, минзухари, казват че и дрян имало цъфнал тук-там... но по-вероятно е да пренасят мед от крайните пити.
    Да пренасят мед от крайните пити може
    Обаче като написа, че имат пресен нектар и реших, че пчеларстваш във Флорида.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    При мен има милион иглики, що да няма пресен нектар?
    0899946746 Поздрави, Емо.

Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    И аз съм близо до Русе. По него време кокичетата пред къщата бяха в силата на цъфтежа си и беше пълно с пчели. И други колеги казаха, че пчелите им носят нектар от кокичетата.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    По скоро са набарали от някъде да крадат мед.На кокичетата са за прашец

Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Гледам Янев е в море от рапица,сигурно ще направи много хубави роеве.Добре,че миналата година затри,оная злобната,че току виж ми се паднала на мене...
    хахахаха имам още една :D
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Страница 47 от 419 ПърваПърва ... 3745464748495797147 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •