Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 82 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 819
    Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Колега Acolov, не те ли притеснява боята по вътрешните стени на кошера?

Наблюдател
    Регистриран
    26.05.2011
    Пчеларски район
    с.Селановци общ.Оряхово
    Не колеги ги използват от около 3-4 години и нямат проблеми.Всъщност това е като са ги боядисвали отвън въздушната струя е влязла вътре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Моите сандъци от вътре няма никаква боя.

Наблюдател
    Регистриран
    26.05.2011
    Пчеларски район
    с.Селановци общ.Оряхово
    И при мен едно 90 процента нямат,но при останалите има следи като този.Просто снимката лъже окото.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от acolov Виж публикацията
    И при мен едно 90 процента нямат,но при останалите има следи като този.Просто снимката лъже окото.
    Магазини направи ли им, поне минимум 2бр.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Много добре са станали. Ако изрежеш дъното на 60-80 % и ковнеш мрежа, решаваш проблема с почистването, плюс другите ползи, само трябва да му предвидиш и начин за затваряне. Предполагам си си намислил и как ще отлепяш корпусите ? Също е хубаво да има и дръжки, или поне горен перваз. Аз ги слагам на късата страна, че да мога сам да преместя сандъка ако се наложи. Сенник над прелката също слагам, задължително. Покривната табла прекалено си я утежнил, страничните дъски в случая са напълно излишни, да не говорим че може да минеш само с найлон или брезент. Почвай и магазините , че идва пашата
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    26.05.2011
    Пчеларски район
    с.Селановци общ.Оряхово
    Малко ме е страх да изрежа дъното,защото кошерите са на такова място , че западният вятър понякога ми създава проблеми.Ако е зима е студено със силен вятър 100 процента ще имам загуби.Тази зима снегът ги затрупа отвсякъде и само прелките отринах,но ако духа само студен вятър не е добре така мисля аз.Стари пчелари са ми казвали че пчелите издържат на студ но не на течение.Сенници ще сложа по натам,защото сега имам малко зор.Прелките ги стеснявам с дъсчици,няма да слагам панти за затваряне.Два пъти се пробвах с подвижно пчеларство със затворени прелки и винаги пчелите си намираха място за излизане.Затова затварям с мокри вестници и съм много доволен.Възглавницата е малко тежка там слагам хранилката,а за да не мърда страниците на капака са дълбоки и не и позволяват да мърда.Пчелите също я заклейват.Ако я няма покривната дъска как ще ги подхранвам,дайте идея.Зарезвам корпуса малко както на снимките и слагам ламаринка огъната на 90 градуса правя ги от ламаринените ленти с които са стегали сандъците.По-този начин предпазвам дървесината от нараняване.При мен при първото подхранване и при малко по студено време става страшно.При този модел от снимките почти избягах този проблем.При тези със жлебовете и където влизат възглавниците в корпуса хвърчат трески и се вадят пирони. Имам и други идей но това друг път.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    [QUOTE=acolov;34911]Малко ме е страх да изрежа дъното,защото кошерите са на такова място , че западният вятър понякога ми създава проблеми.Ако е зима е студено със силен вятър 100 процента ще имам загуби.Тази зима снегът ги затрупа отвсякъде и само прелките отринах,но ако духа само студен вятър не е добре така мисля аз.Стари пчелари са ми казвали че пчелите издържат на студ но не на течение.
    Относно мрежата не мисля че трябва да се притесняваш , моите трета зима карат с мрежите и е чувстват много добре.Имам една късна отводка/експеримент/ която покриваше 3 рамки при зазимяването - дотук всичко е "6" и в момента носят прашец като луди
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    И при мен един 10ДБ на който , съм пропуснал да затворя дъното си е наред.Мрежестото дъното ми е 17 см диаметър.Ако продължат меките зими и за напред , май ще отпадат и затварянията на мрежестите отвори.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Ето това спретнах от 3-4 позагнили долу 10таци от времето на соца.Пробно,не съм работил до сега с корпуси,идеята е 2 бр. 8 рамкови корпуса с дб рамки за плодници,тунинговано дъно,капак и след някои ден и магазинчета.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSC_0038.jpg‎   DSC_0040.jpg‎   DSC_0043.jpg‎  

Страница 47 от 82 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •