Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 496 ПърваПърва ... 3745464748495797147 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 4956
    Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Има чудни билкови медове несравними със слъчогледа.
    Точно това имах предвид и аз .Едни от най-хубавите полифлорни (билков или още наричан букет) медове на България са от предбалкана основно ,и в други подобни места,но най-много в предбалкана .Та не може да се мери по цена ,вкус и качество мед букет от дунавската равнина с такъв мед букет от предбалкана ,разликата е голяма.

В заключение -най-качествения полифлорен мед на България е от предбалкана,съответно трябва да бъде и по-скъп .Тук го пише старопланински район- http://dev.jokegurus.com/bee/2012/08...лгария/ - Това е слаб район за производство на мед. Средните количества които се добиват от пчелно семейства е 5-7 кг. Това е полифлорен мед, получен от много голям брой растения с уникален вкус и аромат.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Обикновено по-скъпата стока е по-качествена.Явно рекламата ни за мед яко куца!
    Даааа, в това е разковничето.......

Ако държавата заделяше средства да се рекламира Българския мед така, както се рекламира цифровизацията на телевизиите, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Хората не са наясно с лековитите качества на меда, прашеца и другите пчелни продукти. Ако се проведе една широкомащабна рекламна кампания на вътрешния пазар, аз съм убеден, че вътрешното потребление може да се удвои или дори утрои. Това може да превърне България от нетен износител в нетен вносител и да вдигне изкупните цени до едно много по-достойно ниво. Държавата харчи милиони за какви ли не глупости, а едно единствено милионче, вложено в реклама на меда и пчелните продукти, може коренно да преобрази пчеларския бранш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    В същност и ЕС и държавата заделят не малко пари за реклама на пчелните продукти. За тази година бяха изпълнени проекти в тая посока на близо 400 000лв. Само дето тези пари отидоха не там където трябва. те просто бяха усвоени и само една малка част -няколко хиляди лв, бяха похарчени по предназначение. За следващите три години сумата е 400 000 годишно. бедата е че тези пари ще се "усвояват" от една организация по споразумение. Точно така е написано в програмата. Дори няма да има състезание на проекти. Тази година имаше един проект, който беше предвидил със средствата да се изготви клип, който да се излъчва в най-гледаното време по най-гледаните телевизии. Дори и отстъпки бяха издействани. Естествено този проект беше шкартиран.Подалите проекта не са част от т.н. работна група към министерството. За сметка на това беше одобрен проект за трансгранично сътрудничество с турските пчелари, който изяде 100% от бюджета на програмата за популяризиране на пчелните продукти. А в какво се състоеше трансграничното сътрудничество? Няколко човека от Царево и още няколко от усвоителите си направиха една екскурзия до Турция, малко по-късно, наколко колеги от Турция гостуваха на свои колеги в Царево. И това бе всичко. Пито платено.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Бонев,току що с това изказване, си е.а м....а на репутацията,именно с този си пост ме убеди, че разлайваш кучетата само наляво надясно из групи и форуми.Пълна не информираност от твоя страна може да доведе до такъв селяшки пост.И ако си много ербап и си държиш на думата напиши ,колко са тези от Царево и колко другите усвоители,и от Турска страна също,и сумата която я изхарчена за целия проект.Да беше се допитал поне на лични,защото ако си спомняш аз съм го правил.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Всъщност сега е момента вие да го напишете и да защитите проекта си. Особено след като вече се е състоял то може да се види и какъв е ефекта.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Това че вие не сте получили пари за реализирането на този проект, не значи че някой друг не се възползвал от това. И вие сте от към прецакатната страна. Или се лъжа. След като си толкова добре запознат значи имаш по-ясна представа. Можеш при добро желание да споделиш. Колкото до репутацията ми. Това е последното нещо което ме интересува.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знам кой кого е прецакал и дали това е така, но знам че с тези 400 000 лева могат да се напечатат например един милион цветни книжлета с обем 15-20 страници и да бъдат пуснати във всяка една пощенска кутия на всеки един голям град в България. Ако на мене ми ги даваха тези пари, точно това щях да направя. Ефекта от това щеше да е, че медиите щяха да се заинтересуват кой раздава тези книжки и щеше да има поне няколко сутрешни и вечерни блока, в които някой от нас да отговаря на въпроси и да обяснява какви са чудодейните качества на меда. Тоест щеше да има и допълнителна безплатна медийна реклама покрай всичко това. Щяха да излязат и десетки статии по вестниците - също без пари. Щяхме да организираме и пресконференция (също без пари), на която щеше да има въпроси от десетки медии и съответното отразяване после посредством безплатни статии и репортажи.

И всичко това може да се направи с 400 000 лева...........

През втората година ще организирам рекламна кампания по телевизията в стил цифровизация - всеки ден сутрин, обед и вечер по няколко пъти по всички телевизии, вестници, списания, билбордове и т.н.

През третата година ще организирам безплатни щандове по всички хранителни изложения и панаири по света. Безплатни за българските производители и платени от мене с целевите пари. Става въпрос да се наемат поне по 100 кв.м. изложбена площ с големи светещи надписи БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКИ МЕД и т.н., а в тези площи безплатно ще може да се рекламира всеки един български производител, който пожелае. Ще се напечатат безплатни цветни проспекти за всеки, безплатно преведени на английски и безплатно оформени от специалисти дизайнери. На няколко телевизора ще текат безплатно изработени клипове, ще се раздават безплатни визитни картички, безплатни мостри (бурканчета с мед) и т.н и т.н. И всичко това ще струва много по-малко от 400 000 лева.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012

Red face

Безплатно това онова. На мен пък ми се ходи на луксозна почивка в Турция, но понеже няма да ме поканят по добре да се осъществи твоя план.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Още от сега се сещам какво реално ще се случи с тези пари. Ще се организират няколко базара в София, Шумен и Еена(само за най верните членове), най много да се напечатат няколко стотин дипляни и един два трансгранични проекта и парите са усвоени. На колегата му е криво, но заради човека с който се е хванал беше провален проект, който много повече щеше да допринесе за популяризирането на пчелните продукти. Става въпрос за проекта на женския пчеларски съюз. Просто всичко беше добре нагласено и проиграно. Дори принципа на базата на който се определяше, кой проект да бъде финансиран, беше щателно заобиколен. Аз бях изготвил един регионален проект, при който за няма и 5хиляди лв щяхме да ранесем из града 10 000 дипляни, да организираме няколко медийни мероприятия и базар с всичките му екстри. По думи на служители на ДФЗ нашият проект е бил най-добре направен и дори одобрен за финансиране, но след любезното съдействие на лидери на няколко пчеларски съюзи е бил отхвърлен, за назидание да видят другите какво се случва на тези, дето си позволяват да се бъркат там където не им е работата. Ама може би трябваше наистина да подходим сляшки и да обжалваме до дупка. Така почти сигурно щеше да се вдигне голяма патаклама и вероятността да се провали мярката щеше да е 100%. Явно сме сбъркали.

Матеев,добре звучи,но от това нещо ще имаме полза обикновените пчелари,а не картелите на прекупвачите или някой мазен политик или някоя пчеларска организация,работеща за интересите на горепосочените.Така че ако ние не се хванем да си съберем тия 400 000лв. и да се рекламираме,държавата няма да го направи и да рекламира нашите доказано полезни продукти(мед,прополис,цвет н прашец и др.)Но и това няма да стане защото 100 000 пчеларя няма да дадат по 4лв.,а ще си плюят по форумите как някой им е виновен.Аз лично бих дал 4лв. за една такава кауза,ако имаше надеждна пчеларска организация или група от хора с идеали за популяризирането на българските пчелни продукти и у нас,и в Европа,и по света.Но идеалите и действията не са типично българска черта явно вече,а само да сме вечно недоволни.
    Не конкретизирам хора,тук има и свестни колеги разбира се,говоря за масата.
    Този пост е редактиран от syzi; 01.10.2013 в 13:53.

Страница 47 от 496 ПърваПърва ... 3745464748495797147 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •