Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 46 от 683 ПърваПърва ... 3644454647485696146546 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 451 до 460 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    05.09.2012
    Пчеларски район
    Ловеч
    Жега + приток на пресен нектар

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Сега в жегата си искат вентилация

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    На финландските кошери капака се обръща наопаки и се появява отвор по цялата дължина, висок два сантиметра. Вентилацията става свръхинтензивна. За да не налитат другите пчели на кражби, слага се и прополисова решетка.

Та дето се казва с един куршум - четири заяка.
    1. Подобрява се вентилацията на кошера и младите пчели влизат вътре да си вършат работата
    2. Няма опасност пилото да прегрее и да умре
    3. Освобождават се вентилиращите пчели от прелката и те тръгват да събират нектар и прашец или да вършат друга полезна работа
    4. Ако вентилацията им се стори много силна на пчелите, започват да заклейват прополисовата решетка, а в момента имам заявка за 15 кг. прополис и се чудя как да го произведа за 1 месец.

Според официалните инструкции на финландците при температури над 30-32 градуса задължително се преминава в режим свръхвентилация. Това става с обръщане на капака. При дървените кошери аналог е отварянето на всички възможни прелки по всички корпуси, капаци и дъна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Има обаче един проблем. Пчелите отдолу заклеймяват, а други от горе през отвора нахълтват и крадат прополиса. За това е добре да се помисли с някакви мрежечки еа се ограничи достъпа на " крадците". Иначе сега от слънчогледа събират доста прополис.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    На финландските кошери капака се обръща наопаки и се появява отвор по цялата дължина, висок два сантиметра. Вентилацията става свръхинтензивна. За да не налитат другите пчели на кражби, слага се и прополисова решетка.

Та дето се казва с един куршум - четири заяка.
    1. Подобрява се вентилацията на кошера и младите пчели влизат вътре да си вършат работата
    2. Няма опасност пилото да прегрее и да умре
    3. Освобождават се вентилиращите пчели от прелката и те тръгват да събират нектар и прашец или да вършат друга полезна работа
    4. Ако вентилацията им се стори много силна на пчелите, започват да заклейват прополисовата решетка, а в момента имам заявка за 15 кг. прополис и се чудя как да го произведа за 1 месец.

Според официалните инструкции на финландците при температури над 30-32 градуса задължително се преминава в режим свръхвентилация. Това става с обръщане на капака. При дървените кошери аналог е отварянето на всички възможни прелки по всички корпуси, капаци и дъна.
    Колега Матеев колкото и да са добри Финланските кошери и ако ще и най -добрите да са те не са за мен
    при цена от 200 лв за кошер ще си купя половин кубик дъски и ще си направя 5 дървени което е по добре особено при тези изкупни цени на меда .май не са изобщо за БГ като цена, не споря за качествата им защото не съм ползвал такива

Цитат Първоначално публикувано от joromainata
    [
    Колега Матеев колкото и да са добри Финланските кошери и ако ще и най -добрите да са те не са за мен
    при цена от 200 лв за кошер ще си купя половин кубик дъски и ще си направя 5 дървени което е по добре особено при тези изкупни цени на меда .май не са изобщо за БГ като цена, не споря за качествата им защото не съм ползвал такива
    Ако си купиш тухли на старо и сам си ги иззидаш, ще излезе още по-евтино. А вероятно ще си решиш и всички "пчеларски" проблеми. :D

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    [
    Ако си купиш тухли на старо и сам си ги иззидаш, ще излезе още по-евтино. А вероятно ще си решиш и всички "пчеларски" проблеми. :D
    ами може да пробвам и с тухли на старо нали сега това е модата керамични кошери
    но надали те ще ми решат всички пчеларски проблеми
    за това е форума като имам проблем питам и се надявам някой да ми отговори точно и ясно за какво става на въпрос и дали има решение проблема ми

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    е те тук какво става?
    отводчица тазигодишна направена на 19 май
    сега по темата днес сложих 2 основи и смених дъното със мрежесто и нещата тази вечер са съвсем различни има най-много 10 пчели отпред да се разхождат

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да и при мен е така като взех старите кошери всичко беше на прелката и вентилираше, след като го сложих в новите с мрежестото дъно по няколко пчели само.

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2012
    Пчеларски район
    Силистра с .Сребърна
    Здравейте искам да попитам кога е най подходящото време да си сменим старата майка с нова благодаря предварително

Страница 46 от 683 ПърваПърва ... 3644454647485696146546 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •