Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 46 от 677 ПърваПърва ... 3644454647485696146546 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 451 до 460 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Защо се обвързаваш с дати ? Сваляй магазините когато пашата в твоя район свърши, дори и меда да не е запечатан, щом не капе при тръскане на питата значи е готов за вадене.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Има още един блок слънчоглед който не е прецъфтял, след това ще е.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днес слагах на едни отводки магазини с центрофугирани пити хем да ги почистят, хем да се ситмулират и забелязах че поставените на 27 юли основи за градеж са изградени,а някой даже и повече от половината осеменени. Тия дни ще ги пробвам с още по една основа, наблизо има 200-300 декара късен слънчоглед .....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да се похваля, продадох първия си мед 10 буркана по 7 лева

Автор
    Регистриран
    14.10.2010

Talking

Поздравления!Следващите и по-скъпо!
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Браво колега!Аз съм доволен че,засега продадох 2 тенекии на по 5 лева,и 15 буркана винтови по 6 лева на едни софиянци.Това е положението .Изнаса не изнаса пазара това диктува!Прекупвачите засега повече от 4 и 20 на едро не дават.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Aз нямам много мед за продаване и за това на 7 лева който иска.
    Тази година не мислех да продавам, но излезнаха 30-40 кг. мед повече от предвиденото и да видя малко възвращаемост за работата и разходите ми цяла година.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Чесно да ти кажа бих го дал и на бабичките от село на 5 лева само да не го дам да прекупвачи който лежат на нашият гръб!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не съм убеден, че прекупвачите лежат на нашия гръб. По-скоро е точно обратното.

В цялата верига от производителя до крайния потребител трябва да се извършат определен брой дейности от различни хора (фирми) и всяка една от тях се опитва да си направи бизнеса си печеливш. Пазарната икономика обаче има свойството да се саморегулира, което означава, че едновременно са изпълнени две условия:
    1. Фирмите не трябва да работят на загуба, защото фалират
    2. Фирмите НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ С ОГРОМНА ПЕЧАЛБА, защото моментално се появяват хиляди конкуренти, които смъкват цената

Следователно в една нормална пазарна ситуация всяка една фирма по веригата от нулата до крайния клиент обикновенно е ИЗЦЕДЕНА НА МАКСИМУМ и трудно си докарва печалба, по-голяма от 10%. Вероятно е така и с прекупвачите. Просто ние не им знаем какви са действителните разходи и затова си мислим, че си счупват краката да печелят.

Истината е, че ние въобще не знаем какви са разходите на фирмите, които са по веригата след нас, и които доставят меда на крайния клиент. Гледаме крайните цени в магазина и си казваме "Леле колко много печели някой след нас". Така ли е обаче в действителност?

По скоро не .............
    Пазарната икономика НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕ !!!

Ако наистина след нас има някакво много печелившо звено, пазарната икономика много бързо ще го вкара в нормалните релси на 10%-ната печалба.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Матеев-Така е по учебник и на запад от Калотина.Според мен в нашата мила родина тези правила не важат.Нов съм в пчеларството и все още нямам поглед на всичките неща как действат .Но много силно се съмнявам че,се различават от другите области в живота на БГ.Където всеки е човек на някой,конкуренция не се допуска никаква,и имай късмета да се пробваш, ще те размажат по всякакъв начин за да те откажат.Матеев-много съм изненадан на твоите думи че,ние по скоро лежим на гърба на прекупвачите.......

Страница 46 от 677 ПърваПърва ... 3644454647485696146546 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •