От вестника до една седмица и помен няма да остане...
От вестника до една седмица и помен няма да остане...
1000 пчелари - 1000 технологии
Кога на пролет ли-вярно е,ако закъснееш да го махнеш,но като са на кълбо ще си е там цяла зима.Не съм го измислил аз това вчера,докато съм се чудел просто какво да отговоря.Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Другият вариант е с наилон,но задържа влагата.
И аз направих един експеримент, реших да отделя магазина от плодника с чаршаф, като оставих процеп в предната част. Единия от по силните кошери почти го беше раздробил и изхвърлил за една седмица, горките пчелички, колко работа съм им отворил. Даже си мисля това нещо дали не може да се използа и по време на безпашие през роевия период :D , за създаване на работа на бездействащите пчели.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Миналата седмица обединявах слабите с-ва и с-та без майки /16 бр/ с вестник,така че не ми говори напролет ли!?Ако са силни с-ва,не за седмица,а за три дни го изгризват.Първоначално публикувано от М.Петров
1000 пчелари - 1000 технологии
По този въпрос има ли някъкви промени или си е така както го пише Борислав? Моля някой който е взел така земя да даде повече разяснения за предприетите от него действия. Към кого се подава молбата кмета на общината ли или прецедателя на общинския съвет или някой друг ? Някъва бланка има ли или свободен текст? Трябва ли да си ЗП? Ако да има ли значение от колко време или може и новорегистриран? Къде пише че не се плаща наем за ползването по този начин? Има ли някъкво ограничение в размера на имота за който се кандидатства? Защото например 100дка за 11 кошера ???Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Трябва ли да имаш пчелин предварително или може да се иска за създаването на нов и след като се организира пчелина тогава да се регистрира като такъв?
Колеги, пуснах лентичките преди преди 10-12 дни, но кошерите (ДБ 12) са на мрежесто дъно. Дали ще има ефект от това третиране, или да слагам плътните дъна и да третирам отново? Просто не съобразих, пък и жегите са големи.
"Гешката" ти е правилна,че дъната са мрежести,но малко ме притеснява как си "пуснал" лентите.
В смисъл как съм ги поставил ли? Кибритена клечка или такава за зъби в дупчицата и между рамките - висят надолу.
ОК
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Абе Пламене и аз така ги обединявам,но сега е топло,те мойте гризът и стиропора от обратната страна на преградната дъска.Като стане студено не им е до гризане.
Айде няма да споря вече,защото не ми е приятно да навлизам в такива полемики,всеки си избира как да ги зазими,всички знаем че много гризът,ама като са на кълбо е различно.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))