Явно освен че пиша трудно от телефона, трудно и чета. Пропуснал съм кавичките.![]()
Явно освен че пиша трудно от телефона, трудно и чета. Пропуснал съм кавичките.![]()
И тука се метат в тиквите ЯКО.![]()
Гледам липата на места е зацъфтяла.Какво ще кажете?Как виждате липовата паша в региона?Ще я бъде ли?
Ще я бъде,при условие ,че спрат дъждовете.Иначе ще стане като с детелината.При мен я има в изобилие,цъфти та се къса,но моите служители я посещават рядко щото с тия мусонни дъждове няма как да е другояче.Всеки ден вали ,но да се надяваме,че Свети Харалампи ще се застъпи за нас пред Дядо Боже ,така че късмет мога да ти пожелая и на теб и на себе си и на всички пчелари в България ,щото в черния вариант вместо мед ще има само рояци ,а е добре и медец да има и по малко рояци
Митаче
До сега не бях виждал чак толкова търтиев калабалък.
https://youtu.be/J63hK9IoA9U
Днес най после чух кошерите да бучат-вентилират събрания нектар.
Пашата е фии, еспарзе, бяла детелина и разни плевели.
До вчера не беше изградено нищо от основите които сложих преди около месец.
Сега като има паша ще изградят, може и мед да запечатат.
Равносметка от дъждовното време:
1.От три седмици им давам суха захар в хранилките. На два дни половин кг. изчезваше.
Сега се появи паша и време, и захарта си стои.
2.Един изпуснат рояк.
3.Разфасовах един кошер на отводки преди да се рои. По късно едната отводка се рои.
Не изчистих излишните маточници и тя се рои. Рояка се оказа доста голям, два пъти по голям от самата отводка.
Явно рояка е увлякъл и пчели от другите кошери.
4.Хванат рояк, за който писах, че ми изпожили ръцете. Роилия се кошер ще го разформировам утре.
Благодаря! Ще побързам. Успех!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))