Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 422 от 422 ПърваПърва ... 322372412420421422
Резултати от 4,211 до 4,213 от общо 4213
    В средата слагам маломедните пити за да снася в тях майката сега! В края са пълномедните запечатани пити. Есента вадя маломедните пити, стеснявам гнездото и захранвам, ако е необходимо с инверт! Тази година мисля да изолирам майките в средата на септември месец!? Пълните запечатани пити с мед не ги пипат, ако има в плодника поне 15-16 кг. мед - при мен е така...

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2018
    Пчеларски район
    София
    Сподели за изолирането на майките как го правиш , че ми стана интересно.

Ще използвам изолатор тип "Хмари" и "Миленин". Майката в изолатор, стесняваш максимално гнездото , изолатора в средата, питите да са пълномедни и обсипани с пчела. На месец ще консумират по 1-1.3 кг. мед. Напролет, като тръгне прашеца освобождаваш майката и пак стесняваш гнездото за около месец, една седмица след освобождаването на майката обработваш с оксалова киселина, като е тръгнало откритото пило преди да почнат да го запечатват, всички пити трябва да са покрити с пчела, след което започваш да го разширяваш до пълния обем. Ако исползваш изолатор тип "Миленин", изнасяш питата от гнездото след като освободиш майката... Това е по принцип технологията за изолиране на майката за зимата! Има видеа в тубата на "Братя Марченко" разгледай ги и ще ти стане ясно!

Страница 422 от 422 ПърваПърва ... 322372412420421422

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •