Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 42 от 61 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 411 до 420 от общо 601
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Мартин Илиев Виж публикацията
    Ами по принцип тука в Германия много няма немци.Повечето са ауслендери(чужденци).Така че не е много по различно...май..може и да бъркам.Какво значение има в кой район ще се преместиш.Примерно аз като съм от Варна и реша да си направя някъде там пчелин ,защото съм новак и да имам проблеми ли?
    Същото е...дали живея някъде и реша сега да си правя бизнес или да реша да си местя бизнеса някъде.Не живеем в 90-те години на мутрите все пак...
    Не искам това което пиша да звучи като заяждане или спорене.Уважавам всички в този форум и черпя много информация от тук за бъдещото си начинание.
    Относно краденетос есетих за една случка.Имах помощник немец(общак) и един ден си лафим,и аз си бях зел едни ръкавици от някой си (пооткраднах ги малко),и защото са скъпи и с немеца стана дума за тях,и аз му казвам че съм ги откраднал,защото съм чужденец и нямам пари на шега нали и той съвсем нормално си каза:да нормално,защо да купуваш като ги има на обекта безплатно.Така че не си мислете че за немците кражбата и мошеничеството са чужди.Някога може да е било така,днес Германия е ...катастрофа и капут....само мошенници и измамници и бандюги.Дори немците се научиха от кюрдите и албанците да са мошенници.
    Ейй, те "хубави хора" ще се излезнат туй швабите...

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Когато казах, че не можем всички да преместим кошерите си в хубав район имах в предвид това, че по закон (до колкото си спомням) има определени разстояния, които при регистрация трябва да са спазени.

Що се касае за опрашването, колкото и малко да е то го има, и не вярвам да има човек от нас (да се занимава с пчеларство) да го отрече.

Поздрави, Г. Георгиев
    Този пост е редактиран от Bobi-M9598; 08.12.2014 в 09:53. Причина: грешка

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Когато стане въпрос за опрашване, я ми кажете защо един познат дойде да ми се моли да закарам моите кошери на 200км като ми подсигурява подходящ транспорт, хамали, охрана и всичко каквото ми е необходимо, че на всичкото отгоре и по 35лв за кошер, да му опраша нивите. В същото време на 6-7км от нивите му има пчелари с по 100 и повече кошери, които отказват същите условия. Не приех, заради голямото разстояние и опасения, че ще си повредя пчелите при такъв дълъг преход през разбитите проходи, но ако беше около мен с удоволствие щях да му свърша работа. Така, че никой няма да ви плати за това, че в двора си гледате пчели. Всеки който дава пари търси възвръщаемост. Никой няма да ви плати, за това че гледате пчели в двора си, дори и двора ви да е в съседство с нивата му. Пчелите така или иначе си вършат работата и единствения начин да го принудите да ви плаща за да му опрашват, ще е да му докажете, че ако не са там, той ще е на загуба.

Наблюдател
    Регистриран
    06.12.2014
    За покриването на тези точки, можели някой да ми ги обясни какво искат да кажат с това :

5.Кандидат по мярка Г на НПП ----- ИСАК-заявление ------Кандидатства едновременно за кошери отводки/рояци 10точки
    Тук може ли да се вземе точки за кандидатстване за 1 кошер с 40 отводки
    6.Стойност на заявените разходи ----- ИСАК-заявление ------ Заявената единична цена е под 90% от лимита на разхода 15точки
    Тук за какво става на въпрос нищо не ми говори, тази точка ?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Когато стане въпрос за опрашване, я ми кажете защо един познат дойде да ми се моли да закарам моите кошери на 200км като ми подсигурява подходящ транспорт, хамали, охрана и всичко каквото ми е необходимо, че на всичкото отгоре и по 35лв за кошер, да му опраша нивите. В същото време на 6-7км от нивите му има пчелари с по 100 и повече кошери, които отказват същите условия. Не приех, заради голямото разстояние и опасения, че ще си повредя пчелите при такъв дълъг преход през разбитите проходи, но ако беше около мен с удоволствие щях да му свърша работа. Така, че никой няма да ви плати за това, че в двора си гледате пчели. Всеки който дава пари търси възвръщаемост. Никой няма да ви плати, за това че гледате пчели в двора си, дори и двора ви да е в съседство с нивата му. Пчелите така или иначе си вършат работата и единствения начин да го принудите да ви плаща за да му опрашват, ще е да му докажете, че ако не са там, той ще е на загуба.
    При подобен случай само че предлагаха 40 лв. за слънчоглед един пчелар се обърна и каза че за 4000 лв. няма да си мръдне кошерите на около стотина километра... и човека си замина... а същите пчелари хапвайки кебапчета и пийваки биричка продължиха да обсъждат по точно да плюят държавата как не им плащала за опрашване...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

"Каквото сам си направиш, цяло село да се събере не може да направи". Ревем, искаме някой да ни помогне, (най вече държавата), а когато ни дойдат на крака се правим на интересни. Дали е имало някаква основателна причина за отказа или просто ей така "мързи ме, не ми се гърби". Ха да се сетим сега кога този арендатор ще потърси помощ от пчелар! Какви сме в неговите очи, и на колко колеги (като се събират да протестират) ще разкаже за този негов "успех" в повишаването на добивите. Нямам думи.

Поздрави,
    Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Имам чувството, че става дума за друга държава. При нас не съм чувал за цена за опрашване по висока от 20 лева, като на някои места не се осигурява и охрана на други има охрана, но транспорта си е за твоя сметка. За опрашване се търсят пчелни семейства само за череши- тоест никаква допълнителна печалба освен 20-те кинта и рискове при пръскане да стане сакатлък. Да откажеш 35-40 лева за слънчоглед си е направо кощунство.
    До Павел87- на първия въпрос, натискането е голямо за кошери, а не за отводки. В тосзи смисъл Да в случая ще се получат точки. По втори въпрос трябва да се заяви цена по-ниска с поне 10 процента от пределната за да се получат точки.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ... По втори въпрос трябва да се заяви цена по-ниска с поне 10 процента от пределната за да се получат точки.
    Това отпадна тази година.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    При подобен случай само че предлагаха 40 лв. за слънчоглед един пчелар се обърна и каза че за 4000 лв. няма да си мръдне кошерите на около стотина километра... и човека си замина... а същите пчелари хапвайки кебапчета и пийваки биричка продължиха да обсъждат по точно да плюят държавата как не им плащала за опрашване...
    Ако се отнася за семепроизводство на слънчоглед са напълно прави защото той не отделя нектар и семействата отслабват и обикновено са малки площите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Че защо точно слънчогледа за семе да не отделя нектар, то това означава, че и този от това семе няма да отделя.

Страница 42 от 61 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •