Здравейте,
Когато казах, че не можем всички да преместим кошерите си в хубав район имах в предвид това, че по закон (до колкото си спомням) има определени разстояния, които при регистрация трябва да са спазени.
Що се касае за опрашването, колкото и малко да е то го има, и не вярвам да има човек от нас (да се занимава с пчеларство) да го отрече.
Поздрави, Г. Георгиев
Този пост е редактиран от Bobi-M9598; 08.12.2014 в 09:53. Причина: грешка
Когато стане въпрос за опрашване, я ми кажете защо един познат дойде да ми се моли да закарам моите кошери на 200км като ми подсигурява подходящ транспорт, хамали, охрана и всичко каквото ми е необходимо, че на всичкото отгоре и по 35лв за кошер, да му опраша нивите. В същото време на 6-7км от нивите му има пчелари с по 100 и повече кошери, които отказват същите условия. Не приех, заради голямото разстояние и опасения, че ще си повредя пчелите при такъв дълъг преход през разбитите проходи, но ако беше около мен с удоволствие щях да му свърша работа. Така, че никой няма да ви плати за това, че в двора си гледате пчели. Всеки който дава пари търси възвръщаемост. Никой няма да ви плати, за това че гледате пчели в двора си, дори и двора ви да е в съседство с нивата му. Пчелите така или иначе си вършат работата и единствения начин да го принудите да ви плаща за да му опрашват, ще е да му докажете, че ако не са там, той ще е на загуба.
За покриването на тези точки, можели някой да ми ги обясни какво искат да кажат с това :
5.Кандидат по мярка Г на НПП ----- ИСАК-заявление ------Кандидатства едновременно за кошери отводки/рояци 10точки
Тук може ли да се вземе точки за кандидатстване за 1 кошер с 40 отводки
6.Стойност на заявените разходи ----- ИСАК-заявление ------ Заявената единична цена е под 90% от лимита на разхода 15точки
Тук за какво става на въпрос нищо не ми говори, тази точка ?
При подобен случай само че предлагаха 40 лв. за слънчоглед един пчелар се обърна и каза че за 4000 лв. няма да си мръдне кошерите на около стотина километра... и човека си замина... а същите пчелари хапвайки кебапчета и пийваки биричка продължиха да обсъждат по точно да плюят държавата как не им плащала за опрашване...
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Здравейте,
"Каквото сам си направиш, цяло село да се събере не може да направи". Ревем, искаме някой да ни помогне, (най вече държавата), а когато ни дойдат на крака се правим на интересни. Дали е имало някаква основателна причина за отказа или просто ей така "мързи ме, не ми се гърби". Ха да се сетим сега кога този арендатор ще потърси помощ от пчелар! Какви сме в неговите очи, и на колко колеги (като се събират да протестират) ще разкаже за този негов "успех" в повишаването на добивите. Нямам думи.
Поздрави,
Г. Георгиев
Имам чувството, че става дума за друга държава. При нас не съм чувал за цена за опрашване по висока от 20 лева, като на някои места не се осигурява и охрана на други има охрана, но транспорта си е за твоя сметка. За опрашване се търсят пчелни семейства само за череши- тоест никаква допълнителна печалба освен 20-те кинта и рискове при пръскане да стане сакатлък. Да откажеш 35-40 лева за слънчоглед си е направо кощунство.
До Павел87- на първия въпрос, натискането е голямо за кошери, а не за отводки. В тосзи смисъл Да в случая ще се получат точки. По втори въпрос трябва да се заяви цена по-ниска с поне 10 процента от пределната за да се получат точки.
Че защо точно слънчогледа за семе да не отделя нектар, то това означава, че и този от това семе няма да отделя.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))