Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 411 от 496 ПърваПърва ... 311361401409410411412413421461 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,101 до 4,110 от общо 4956
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Колко проби трябва да вземе в случая фирмата - 8 или една обобщена за всички?
    Значи, това си е политика на фирмата която купува. Аз лично не виждам проблем да се пренебрегват 30-40% оборот, печалба и т.н. от едно и също населено място.....
    П.П. А може и 2 проби. Една на едрия пчелар и една обща на останалите 7....политика и практика на фирмата...
    П.П. Прочети до края. В най-общия случай идват търговците товарят едрите количества, и след 4-5-6 месеца се връщат, само че с нова цена.... И всеки се прави на ощипан, ами се и сърдят отгоре на това....

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Значи, това си е политика на фирмата която купува. Аз лично не виждам проблем да се пренебрегват 30-40% оборот, печалба и т.н. от едно и също населено място.....
    П.П. А може и 2 проби. Една на едрия пчелар и една обща на останалите 7....политика и практика на фирмата...
    П.П. Прочети до края. В най-общия случай идват търговците товарят едрите количества, и след 4-5-6 месеца се връщат, само че с нова цена.... И всеки се прави на ощипан, ами се и сърдят отгоре на това....
    Не говорим за цената на този, дето продава на едро, а за останалите 7 "на дребно". Пораждат се два въпроса:
    1. Готови ли са те да обединят меда си в общо клоличество и да станат втория едър продавач с единна цена?
    2. Готов ли е всеки от тях да декларира, че ако с пробата стане издънка, всички са равностойно отговорни?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не говорим за цената на този, дето продава на едро, а за останалите 7 "на дребно". Пораждат се два въпроса:
    1. Готови ли са те да обединят меда си в общо клоличество и да станат втория едър продавач с единна цена?
    2. Готов ли е всеки от тях да декларира, че ако с пробата стане издънка, всички са равностойно отговорни?
    Пак започваме с АКО.
    Ами ако търговците не вземат меда на 7-те дребни пчелари а се получи издънка с пробата на 500-те тенекии......хайде стига с това АКО.
    П.П. Питал съм и търговците, защо Август вземат по 1 буркан мед за проби на 20-тина пчелари. През септември товарят най-едрите количества на 8-10 човека. И април следващата година се сещат че в еди-кое си село има още мед за продаване. Всички мрънкат и се сърдят защо ги питам....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Какво пречи фирмата, която купува меда като дойде на село да купи от едрия пчелар Х, 500 тенекии. Да купи и от дребните 7 пчелари от същото село още 200 тенекии. Нищо не пречи според мен. При нас тук се правят някакви организации всяка година, покрай едрите, да продадем и ние дребните. И вече трета година не става. И като питам защо не става, всеки започва да мрънка и да се сърди. А иначе цялата работа е заради едни 80ст/кг. надолу.............
    Мисли като търговец, а не като продавач. Защо ли цената на сънчогледа от тази година е най-ниска?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Мисли като търговец, а не като продавач. Защо ли цената на сънчогледа от тази година е най-ниска?
    Ако мисля като търговец, няма да бягам от 30% повече оборот-печалба от едно и също населено място.....
    Пък който бяга от 30% повече...толкова е и търговец, мога да ти кажа аз.
    П.П. И цената на слънчогледа няма нищо общо с едрия пчелар и дребния-нали. Както едрия е добил 1000 тенекии слънчоглед, така и аз съм добил 40 тенекии от същия слънчоглед.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Да ти кажа случай от преди 2-3 години. Идва някакъв Людмил-Любомир (не го помня вече, каза че работи за Рам комерс) Взема проби, и след 20-30 дни ми казва че има проблем-антибиотици в меда. Щели да търсят кой мед е проблемен. Междувременно товарят на отделни пчелари продукцията. След 2 месеца ми праща някаква Силвия,коятоми взима втора проба. След 2 седмици уж е излязла втората проба и ми звънят за меда само че с 80ст надолу. Аз им отказвам. Ха сега ти ми кажи втората проба за чия сметка е след като не съм си дал продукцията. Ха кажи ми първата проба за чия сметка е... и ха кажи ми колко проби ВЪОБЩЕ са въртяли Рам комерс.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И лошо нема че не ни искат продукцията. Нека кажат-ей ще купуваме само от 300 тенекии/пчелар и нагоре. Вие с под 300 тенекии-спасявайте се.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Да ти кажа случай от преди 2-3 години. Идва някакъв Людмил-Любомир (не го помня вече, каза че работи за Рам комерс) Взема проби, и след 20-30 дни ми казва че има проблем-антибиотици в меда. Щели да търсят кой мед е проблемен. Междувременно товарят на отделни пчелари продукцията. След 2 месеца ми праща някаква Силвия,коятоми взима втора проба. След 2 седмици уж е излязла втората проба и ми звънят за меда само че с 80ст надолу. Аз им отказвам. Ха сега ти ми кажи втората проба за чия сметка е след като не съм си дал продукцията. Ха кажи ми първата проба за чия сметка е... и ха кажи ми колко проби ВЪОБЩЕ са въртяли Рам комерс.
    Няма нищо нелогично в действията им. Първата проба е била сборна. Появява се проблем и трябва да се локализира. На тях обаче им трябва мед и вземат проби на по-едрите продавачи. Няма проблем с тях и им изкупуват меда. В някакъв момент опират и до теб, но цените на пазара вече са се променили. Дали ти ще приемеш новото предложение е вече въпрос на твой избор.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    . На тях обаче им трябва мед и вземат проби на по-едрите продавачи. Няма проблем с тях и им изкупуват меда.
    Е добре де, защо още първи път не са взели толкова проби, колкото мед им трябва. Ами вземат проби от всички пчелари, пък след като се появи УЖ проблем, се оказва, че не им трябват чак такива количества и ще въртят проби залудо. Каква ти е логиката, че на едрите продавачи продукцията им е безпроблемна. Пък на дребните пчелари все нещо им има на продукцията. То не само твойта логика е такава. Я кажи, имал ли си вземане-даване с търговците на мед?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Това го правят всички. Взимат проби на поразия за да имат по-голяма извадка. После където не излязат общите проби въобще не правят разходи за индивидуални проби. Звънят на всички от общата проба и казват че меда не става. Пестят време и пари.
    Ако меда ти е хубав и попадне в такава проба гориш. Покрай сухото гори и мокрото.

В момента няма различни цени нито за количество нито за качество поради простата причина, че няма как да се контролират вътрешно фирмите в задругата. Което за съжаление ще доведе до още по-голямо влошаване на качеството на българския мед.
    Балъците предлагащи качество на същата цена като бозата остават все по-малко.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Страница 411 от 496 ПърваПърва ... 311361401409410411412413421461 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •