Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 410 от 677 ПърваПърва ... 310360400408409410411412420460510 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,091 до 4,100 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А какво ли ще е ако след оплождането на втората майка ги разделиш само със ХР и преди слънчогледа да ги обедениш?
    Няма значение как го наричаме. Тази година се получи много добре да видим следващата как ще е

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А какво ли ще е ако след оплождането на втората майка ги разделиш само със ХР и преди слънчогледа да ги обедениш?
    Ако няма паша едната ще изчезне.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Паника е обзела тук списващите.Особено колеги с малък стаж,но искат да са на Ти с материята.Някои са.Успокойте топката.С вайкане няма да напълните сандъците или термосите с пчели.Следете с–вата и появи ли се първото яйце в един от кошерите ви,слагайте твърдата храна в–у рамките.Преди това –ефекта е 0.Но по малко.Да трудоемко е,но иначе оставаш с празни кошери.
    Изглежда това е цикличност,минал съм през този синдром 3 пъти.Първия път –75–85% смъртност.Доброто положение при някои колеги е добро стечение на обстоятелствата при тях.При мен също е добро,без дъжд от 60–65 дена.Но реката е близо,все пак има нещичко.В момента –2 рамки запечатано, 1 и кусур прясно.На плодник +магазин.Не говоря за отводки,там ще обединявам,като гледам гладиаторски борби м/у млади майки.Имам 1 с едно крило,как се е върнала не знам,защото беше още с оплодния шлейф.И снася като за последно.Развиха се до 9 рамки.Ще я оставя експериментално за пролет,дали ще я сменят преди роевия.
    Така е колеги,успокойте се и работете по въпроса.Успех ви пожелавам!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Положението при мен е по-скоро добре. Има кошери и с по-малко, и с повечко пило. Пчелите са добро количество и сравнено с миналата година по това време направо преливат. Ще имат сила за зимата. Късните отводки са лекички и там ще се слага мед и дано да се съвземат ама това ще е по-късно, че сега нападенията стават за секунди. Лентите са сложени и повече догодина.
    Като цяло годината започна изключително трудно (най-тегавото положение за последните 30 години) и освен сериозната зимна смъртност и дежурното тровене покрай рапицата до юли месец около половината кошери не можеха да включат на скорост. Преваля сериозно преди слънчогледа и от там взеха да се оправят нещата. И изненадата дойде август, когато въпреки жегата в края на месеца бяха събрали медец от късната ливада. Много странна година.
    Медец

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Паника е обзела тук списващите.Особено колеги с малък стаж,но искат да са на Ти с материята.Някои са.Успокойте топката.С вайкане няма да напълните сандъците или термосите с пчели.Следете с–вата и появи ли се първото яйце в един от кошерите ви,слагайте твърдата храна в–у рамките.Преди това –ефекта е 0.Но по малко.Да трудоемко е,но иначе оставаш с празни кошери.
    Изглежда това е цикличност,минал съм през този синдром 3 пъти.Първия път –75–85% смъртност.Доброто положение при някои колеги е добро стечение на обстоятелствата при тях.При мен също е добро,без дъжд от 60–65 дена.Но реката е близо,все пак има нещичко.В момента –2 рамки запечатано, 1 и кусур прясно.На плодник +магазин.Не говоря за отводки,там ще обединявам,като гледам гладиаторски борби м/у млади майки.Имам 1 с едно крило,как се е върнала не знам,защото беше още с оплодния шлейф.И снася като за последно.Развиха се до 9 рамки.Ще я оставя експериментално за пролет,дали ще я сменят преди роевия.
    Така е колеги,успокойте се и работете по въпроса.Успех ви пожелавам!
    Дали не е малко късно?

Зайо, как се представят Неготинските майки?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Зайо, как се представят Неготинските майки?
    В интерес на истината не са кой знае какво - общо взето на средно ниво. Само една е с едни гърди по-напред. Лично очаквах повече. Не зная на какво се дължи, защото и моите от миналата година не са цвете въпреки, че не съм правил някакви промени по технологията. Може да е нещо и от годината, защото и отводките не се развиха като хората. Така или иначе от тях не ползвах материал за нови майки. Направи ми впечатление, че пролетта тръгнаха малко по.бавно от моите, но след това бързо влязоха в час. Иначе колеги които бяха купили предходната година са доволни. Някой от тях това лято взеха отново. За следващата година си намерих материал. Колега това лято закупи две сертифицирани майки. Една от института в Белград,а другата от Словения.
    Keep Walking...

Аз съм силно обезпокоен, 70%, са с пило по една/две длани люпещо се, в 20% има яйца, 15% няма пило, но има пчели и запаси, внасят прашец, 15% са с 3/4 рамки пило разнородно. За пръв път няма пило в средата на Септември в моите пчелини- 17години пчеларствам. Миналата година бяха с повече пило, но бяха слаби откъм пчели и мед. Очаквам интересно зимуване.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от go6om Виж публикацията
    . Миналата година бяха с повече пило, но бяха слаби откъм пчели и мед. Очаквам интересно зимуване.
    Как изкара миналата зима, ако не е тайна.
    П.П. Аз вчера сипах последния сироп. Мисля да подхранвам само 1 кошер дето си произведе майка сега в началото на Септември-да видя какво ще стане. Пък и го дават топло...Та може и да стане нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Голям глад голямо чудо, около комините е пълно с пчели въпреки че са облизани. Опитах се да топя восък но се отказах. Пчелите влизат в казана и се изпържват, не им пука че ври, тотални самоубиици. Щом и замерише откачат.

Страница 410 от 677 ПърваПърва ... 310360400408409410411412420460510 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •