И на мен често ми се случва, като някой ме попита за цената на буркан мед и аз му отговоря - 11 лв, да ми сподели, че си го купува по 7 лв.
И на мен често ми се случва, като някой ме попита за цената на буркан мед и аз му отговоря - 11 лв, да ми сподели, че си го купува по 7 лв.
Аз продавам на 10лв. над 20кг. свалям на 8лв. по-малко не го давам.
По същество - казаха ми цена 4лв за букета/слънчогледа, което е без пари според мен, но нямам друга алтернатива...мисля да продам 7-8 тенекии, и да оставя 3-4 тенекии, за да ги цъкам зимъска на дребно по 7лв. килото.
Илиев, както вървят нещата, ако в държавата станат 200-300 човека с по 1000 кошера и фирмите изкупуващи мед може да спрат да изкупуват на дребно.
И ква стана тя, таз година изкупната цена даже по-ниска от миналата... Взех че познах...
А уж мед нямало, голяма смъртност?!
Всичко е ала бала.....
Мила родна картинка...![]()
Според мен цената може да порасне драстично.Ако се спре продаването на Украинския мед от миналата година.Днес говорих с колега който също ми спомена ,че в момента се продава на дребно от тоя мед.Също ми спомена,че драстично са скокнали много Био лекарствата.Трендафил е прав според мен за цената.Според мен Държавата трябва да се намеси като завиши контрола над продажбите на дребно.Днес минах покрай един пазар има и на 5,5лв/кг мед.Това ако е чист мед трябва пчеларя да го е продал под 3лв на продавача.Като следя цените на фирмите под 3,50 няма.Е според вас някой може ли да работи така?Дане продаде меда на 3,50лв/кг а да го продава под 3,00лв/кг.
Защо трябва пчеларя да го продава на търговеца. Не може ли търговеца да е пчелар. Или пък пчеларя и търговеца да са съседи или приятели. И аз съм виждал по пазарите мед на 5лв/буркана. От тоя сварения, дето не захаросва по 1 година. Народа купува. Пък продавача като е от село и ако изкара 20-30лв на седмица е доволен че ще си плати тока поне. Не живеете на село за това не сте съгласни с тия цени.![]()
Не бързайте толкова с цените. Все още се вади стар мед от мазите и слънчогледа позакърпи малко положението, но кошерите на 2/3 от пчеларите в страната са празни и не се знае как ще изкретат/изкарат/ през зимата. Та цените им предстои да се задвижат, колкото на някои да не им се иска и да правят какви ли не маневри.
Какво пречи фирмата, която купува меда като дойде на село да купи от едрия пчелар Х, 500 тенекии. Да купи и от дребните 7 пчелари от същото село още 200 тенекии. Нищо не пречи според мен. При нас тук се правят някакви организации всяка година, покрай едрите, да продадем и ние дребните. И вече трета година не става. И като питам защо не става, всеки започва да мрънка и да се сърди. А иначе цялата работа е заради едни 80ст/кг. надолу.............
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))