Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 401 до 410 от общо 491
    Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Здравейте,

Във връзка с удостоверенията, понеже вече получаваме много обаждания от пчелари, но нито те, нито ние сме наясно:

1. Има ли изготвен формат на удостоверението, необходимо ли е в него да се вписва количеството продаден мед и въобще какъв трябва да е текста?

2. Необходимо ли е да се представи в ДФЗ в оригинал или може и копие заверено "вярно с оригинала"? Ако е необходимо в оригинал, ще ги пускаме по куриер за сметка на получателя. Ако може и копие - по електронната поща.

Нека, ако някой е запознат, да каже, за да можем да започнем издаването от днес.

Поздрави

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    По правило (с малки изключения) в ДФЗ се подават заверени копия на документите, като се представят и оригиналите за съпоставка. Така че според мен оригиналите ще са необходими.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Както tsc1 е написал de minimis е минимална помощ, и на фона на написаното по темата нищо чудно мнозина да спят пред ДФЗ още от 6 септември че да се докопат да заветните ДО 7 лв. (а дали ше са 7 лв. още не се знае). Направо не ми се мисли какво ще става ако парите са повечко....
    Всеки знае приказката - че всеки си има цена, важното е да я откриеш каква е тя.... МЗХ е открила цената на пчеларите - тя е средно 7 лв. семейство ...

De minimis 2014 - 3,45 лв./семейство/ - 1,38 млн. лв. бюджет - зелена карта и ветеринарен дневник

De minimis 2015 - 7,80 лв./семейство/ парите се разпределят след приклюване на приема. - мин. 10 семейства, зелена карта, ветеринарен дневник - помощ са получили 4 984 пчеларя, бюджет 3,5 млн. лв.

De minimis 2016 - пише до 7 лв., а не 7 лв. (семейство) сумата е указана предварително и няма да се преразпределя - минимум 20 семейства , регистрация не по късно от февруари 2016, данъчни декларации, удостоверения + стандартните зелени карти и ветеринарни дневници.... брой пчелари в края на месеца... бюджет 4,3 млн. лв.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ето един хубав документ за запознаване с правната уредба на "де минимис": http://euconsult.bg/bg/information/questions/q10.html
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Във връзка с удостоверенията, понеже вече получаваме много обаждания от пчелари, но нито те, нито ние сме наясно:....
    В момента може да съм в грешка - поне на първо четене Удостоверенията са две - едното че меда отговаря на чл. 22 и чл. 24 т.е. че закупения мед е качествен а другото е че е бил включен в партида за изслседване и ще трябва да фигурира някакъв номер на партидата или друг документ които доказва че това е така
    В договора така или иначе си пише количеството -цена ноо едва ли ще е излишно да фигурират и в удостоверението знаеш ли какво ще им хрумне....

- Удостоверение от преработвател че изкупения мед или преработен на ишлеме през 2015-2016 е без отлонение в качеството и е в съответствие с чл. 22 и чл. 24 от Закона за пчеларството и Наредбата за изискванията къмпчелния мед за консумация от човека. Това се е за хора реализирали продажба или на ишлеме мед на преработвател.

- Удостоверение от търговеца/изкупвача че изкупения мед през 2015-2016 е бил включен в изследвана партида и отговаря на изискванията на контрагента. Това е за реализирали продажби на търговец/изкупвач.

Към тях - Договор за покупко-продажба з 2015-2016. За реализирали продажба на търговец/изкупвач
    Всичко трябва да е в оригинал + копия

Чл. 22. (1) Забранява се влагането на примеси, подправянето, имитирането ифалшифицирането на пчелния мед и пчелните продукти и продажбата на пчелен мед,който не отговаря на условията на Наредбата за изискванията към пчелния мед, предназначен за консумация от човека (ДВ, бр. 85 от 2002 г.).
    Чл. 24. Забранява се използването на антибиотици и сулфонамиди при отглежданетои лекуването на болестите по пчелите и пчелното пило.
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 01.09.2016 в 18:14.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Щом пише удостоверение значи удостоверение, а не копие. ДФЗ ще търси удостоверение. Пък и на друго място едва ли ще трябва това удостоверение. НАП проверяват доходи, какво си декларирал. При кръстосана проверка могат да хванат разликите в доходите, защото за търговеца е разход, а за пчеларя приход. Айде повече да не се обяснявам че ще разводня темата. И не си давайте зор да обсаждате офисите на ДФЗ. Приема е от ... ДО .... така, че и в последния ден да подадете заявления ще вземете пари като тези които са спали пред офисите да хванат първия ден. Който е тарикат ще го разбере В ДФЗ се работи по много направления и схеми. Има периоди когато се работи по 2 - 3 направления едновеременно и са свързани с време. Така че няма смисъл да се трупа излишно напрежение.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    А обясни го на бай Иван от село дето е чул че ще вземе 7 лв. на семейство и се страхува да не би да свършат парите....
    Изниква и един друг дребен проблем - възможно е да има и фирми които ще откажат да издадът такива удостоверения...

А след втори прочит -и ще използвам Апитрейд като пример - удостоврението може да е едно но в два варианта - в първия случай Апитрейд е купила, изследвала и преработила меда, а във вторият е купила, направила анализ и изпратила меда за преработка някъде другаде

И че в това удостоверение май ще трябва да фигурира всичко....То напрежението сега започва...

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Моля всеки един да осмисли КАК а не колко се дава . Тук е ясно , че като за всяко едно нещо ще има много , които сега се подсмихват под мустак и си викат "аз да зема 1000 лева пък после ще му мисля " въпроса е до колко трябва да се наведеш за да ги вземеш . Другото важно нещо е , че от тук нататък не трябва да се коментира колко хора ще ги вземат а колко няма да ги вземем защото , не искаме , не отговаряме , не си заслужава и най-важното НЕ Е ПРАВИЛНО .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ясна е работа ще се подават документи,ама при отказ дали имаме правото да водим дела?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Във връзка с удостоверенията, понеже вече получаваме много обаждания от пчелари, но нито те, нито ние сме наясно:
    Задължително трябва да е оригинал. А що се отнася до съдържанието, трябва да е опоменато че пчелният мед е без отклонение в качеството и е в съответствие с чл. 22 и чл. 24 от Закона са пчеларството и Наредбата за изискванията към пчелния мед за консумация от човека. Количеството мед не е необходимо да се вписва. Задължително трябва да се впише, че удостоверението се издава за закупен мед по договор номер .......... от дата .........
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 01.09.2016 в 18:14.

Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •