Растението се казва Японска Фалопия.Действително е медоносно и страшно агресивно на разпространение.
Растението се казва Японска Фалопия.Действително е медоносно и страшно агресивно на разпространение.
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
Напълно си прав.Завладяло е всички дерета,където има постоянна влага.
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
Вече с името, намерих информация за това растение-японска фалопия. Много благодаря на отговорилите, до тази година не бях го виждала в цъфтеж. Мисля, че отделянето на нектар е много добро, ще имам по-точна информация, след като прецъфти, но засега приноса е доста добър.
Това на теория трябва да е Манука ( според Гугъл ). Четох, че не издържа на нашия климат, но съм виждал досущ такова в Лукойл Бургас. Пчелите по него бяха повече от цветовете. Какво растение може да е било ? Беше на храсти около метър високи, засадени в градинка за украса. Взех върхарчета за вкореняване, но не стана.
p2[1].jpg
Ето ти досущ еднакви.
https://share.icloud.com/photos/0hG2..._Vastanecheski
Здравейте,някой да знае какво е това дърво.Цветовете имат силен сладникъв аромат наподобяващ рози,няма пчелички,но от 10-тина дена е пълно със стършели.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))