Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 406 от 496 ПърваПърва ... 306356396404405406407408416456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,051 до 4,060 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цената на меда би трябвало да се раздели на две - на дребно и на едро. На дребно 8-10-12 лв/кг зависи кой как и къде намери пазар, но не трябва да забравяме старата максима, че „Българина яде мед само когато доктора му го препоръча и то по възможност най минималното количестово“. По е интерсно цената на едро, там „кой как и къде намери“ не важи, важи колко е склонен да даде „прекупвача“, „изкупвача“ (или както и да го наречем там) и колко можем да „стискаме“ ние с по големите количества, които пък законамерно зависим от приходите от продажби на едро, т.е. по сме сколнни да „клякаме“ притиснати от обстоятелставата. „Прекупвача“, „изкупвача“ пък го натискат за по ниска цена неговите клиенти и така по веригата всеки натиска другия кой колкото може и така докато не се прекъсне веригата.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    По пазарите е както писах по - горе цената, но има такива ДУШИЦИ, които продават и на ниски цени. Няма да давам определение какви са и защо са такива, но ги има. Лошото е, че те ни нанасят вреда и то огромна.
    колега за теб лично кое е по добре да продадеш медът си на 7-8лв. цена на дребно или да се молиш на някой прекупвач да ти ги вземе на 3.80лв?Аз лично на цена 3.80 съм на загуба понеже всеки ден блъскам по 100км. да ходя до пчелина.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Да Ви попитам само, ако продавате буркана на дребно на цена 8 лв., при това положение на каква цена продавате килограм мед?
    Доста се изписа в тая тема за продажбите на дребно, едро и цените на които се продава, но цените на дребно изцяло зависят от покупвателна способност на местното население. Не може да ме убедите, че ако успявате в Пловдив примерно да продадавате буркан мед на 10-12 лв. ще имате същия успех в Монтанско или Малко Търново примерно. За едно е прав 100% Матеев, че Българския вътрешен пазар е много свит и Българина рядко консумира мед! Та затова щем не щем голяма част от продукцията ще я продаваме на прекупвачите, а те ще си се договарят помежду си както си искат, колкото и да не ни харесва!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Няма лоши да си го дадеш по 7-8 лева на дребно НО преди това е редно да отговориш на изискванията по регистрация по наредба 26, а опаковките да отговорят на наредбите за пакетиране и етикиране. Ако продаваш на ниска цена просто защото ползваш буркани 10-та употреба наляти в мазето и по този начин подливаш вода на колегите си и не е коректно.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Няма лоши да си го дадеш по 7-8 лева на дребно НО преди това е редно да отговориш на изискванията по регистрация по наредба 26, а опаковките да отговорят на наредбите за пакетиране и етикиране. Ако продаваш на ниска цена просто защото ползваш буркани 10-та употреба наляти в мазето и по този начин подливаш вода на колегите си и не е коректно.
    Ок rosty, с две ръце съм за това което казваш, но колегата demonj го е казал много добре. В крайна сметка всичко опира до пари и дали ще успееш да получш нещо за бъхтенето си. Защото, ако го продадеш на 3.80 на някой търгаш, си вътре с двата крака, дори и да не бъхтиш по 100 км всеки ден до пчелина.
    Значи работата е една и съща:
    - Клякаш пред тръгаша на 3.80 лв за килограм и подливаш вода на колегите ти.
    - Клякаш на дрбно и продаваш по 6 лв. и пак подливаш вода.
    Оправия няма да има колкот и да си чешем езиците!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    колега за теб лично кое е по добре да продадеш медът си на 7-8лв. цена на дребно или да се молиш на някой прекупвач да ти ги вземе на 3.80лв?Аз лично на цена 3.80 съм на загуба понеже всеки ден блъскам по 100км. да ходя до пчелина.
    За мен лично е да си продам меда на РЕАЛНАТА цена и правя всичко възможно да я вдигам за разлика от други, които само и само да си продадат своя, пребиват хиляди. Ето и при теб как е. Блъскаш 100 км., а ме убеждаваш, че трябва меда да е 7-8 лв. Ами ти си за бой, ако го продаваш на тази цена. За боя се шегувам.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Реалната цена за всеки е различна. Себестойноста също. Щом си плаща данъците да продава на колкото си ще. Ако не печели няма да изкара дълго. Аз имам мед от 3 до 20 лева. Пазара обаче е куц за всички.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Че ги има такива буркани,има ги,но според мен са пренебрежимо малко........Колко буркана би следвало да има такъв пчелар,ако продава примерно 100 буркана за година.И на другата година още 100 и ще се наложи да купува нови буркани.Виждал съм клиент да носи такива буркани....,които след това отиват при "децата" в града и от там пчеларя виновен....За съжаление...

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    В България пазара е малко по- особен. Цената на едро влияе на цената на дребно - по обясними причини. Но цената на дребно никак не влияе на цената на едро. Дали ще си продавате бурканите - тъй като с това съм спрял да се занимавам от сигурно стана десет години - на 6лв. или на 12лв. това по никакъв начин няма да промени изкупната цена на едро.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    В България пазара е малко по- особен. Цената на едро влияе на цената на дребно - по обясними причини. Но цената на дребно никак не влияе на цената на едро. Дали ще си продавате бурканите - тъй като с това съм спрял да се занимавам от сигурно стана десет години - на 6лв. или на 12лв. това по никакъв начин няма да промени изкупната цена на едро.
    То тази година май няма да има ЕДРО.

Страница 406 от 496 ПърваПърва ... 306356396404405406407408416456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •