Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 405 от 405 ПърваПърва ... 305355395403404405
Резултати от 4,041 до 4,043 от общо 4043
    Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Кофти работа, колега, но май почти навсякъде е така. Много акар, гарниран със страхотна суша и положението е както го описваш. С какво третира против акар и кога?
    При мен също не са добре нещата , слаби семейства, но аз го отдавам основно на акара.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Кофти работа, колега, но май почти навсякъде е така. Много акар, гарниран със страхотна суша и положението е както го описваш. С какво третира против акар и кога?
    При мен също не са добре нещата , слаби семейства, но аз го отдавам основно на акара.

Ами с ленти. Аз досега никога не съм имал проблеми. Обаче правих винаги по едно третиране с ОК когато свърши пилото. Тази година обаче така стана, че го пропуснах .... Ама и в крайна сметка, докога с това третиране... Аз прегледах и долу дъната, не ми се видя акар да има и по принцип има много малко ...

Но да кажем че това е най-вероятната причина. Но тези ленти май не са особено добри ... Това което виждам е че тези които продават по аптеките Варостоп, не са добрии ... Но просто слагам понякога от тях, за да третирам с едно и също и да предизвиквам разна резистентност. Да не кажа че варостопа не помага ... но така идва май от моите наблюдения.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Ако си ги минал само с варостоп, това е причината. Това са много калпави ленти според мен. Аз ги минах няколко пъти с оксалова киселина и въпреки това имам много акар и семействата отслабнаха.

Страница 405 от 405 ПърваПърва ... 305355395403404405

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •