Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 405 от 677 ПърваПърва ... 305355395403404405406407415455505 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,041 до 4,050 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Всичко зависи от природата, поне при мен е така. Август месец е тотална суша и нямат никакъв прашец и нектар, като са задръстили и плодника с мана, за майката има много малко място за снасяне, но и те си правят почивка. Майките се разхождат по рамките( не са заслабнали) пчелите ги хранят, но нямат свита около тях. Септември като падне малко дъжд и започват пилото, но тогава излиза и прашец.
    Щом нямаш пило август минаваш с ОК и си супер. При мен спират края на октомври по принцип, но да видим как ще е тази година. По прелките личи че не гледат пило, но се съмнявам. Дали пчелоядите не разказаха играта на летящата пчела защото е страшно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Lenovo_A1000_IMG_20170908_191807.jpgLenovo_A1000_IMG_20170908_191840.jpg
    Една отводка мисля да я оставя и на горна мрежа. Така ще мога да слагам питка или захаросан мед зимата отгоре на мрежата. Ама като си знам какъв ми е района май горната мрежа ще бъде макс 20-30%.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    При мен много често майките спират да снасят през август месец, дават си почивка близо 20 дена, но септември всичко е наред. Първата година какво чудене и ровене падна, докато разбера какво се случва :-):-):-)
    Това изглежда е някакво ноу хау а,ла......Странджа.Спре ли,пиши я януари.Ама можее..ее,то при вас какви ли не чудеса се случват.Тоя Странджански корков дъб, който е растял по Странджа,все още действа.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Това изглежда е някакво ноу хау а,ла......Странджа.Спре ли,пиши я януари.Ама можее..ее,то при вас какви ли не чудеса се случват.Тоя Странджански корков дъб, който е растял по Странджа,все още действа.
    Интересно, че неговите/мои не си дадоха почивка. Що ли? От смяната на климата сигурно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Интересно, че неговите/мои не си дадоха почивка. Що ли? От смяната на климата сигурно.
    А дали не е от друго? Сам спомена, че цяла година се опитваш да ги развиваш, а майките при мен са снася ли като шевни машини, защо да не си дадат почивка след толкова труд( имам и няколко самосменни на таз годишни майки), средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.
    Е , те това е майсторлък. Странджата " удари " Добруджата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е , те това е майсторлък. Странджата " удари " Добруджата.
    Както сам си писал много пъти в тоя форум: като не можете да гледате пчели, хващайте гегата и при овцете.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Както сам си писал много пъти в тоя форум: като не можете да гледате пчели, хващайте гегата и при овцете.
    Не съм писал точно така, но карай. Да ти кажа, вече проучих пазара : един кошер =на една овца. Хоп -130 овце, и агнешко, и мляко, и сирене, и вълна, за субсидии да не говорим. Работна ръка -мангали бол. Само незнам геги къде да поръчам . Фирма леис прави ли?

Чанко не си гледал овце. Аз съм гледал 200 броя и не е така както го описваш. Слагаш сламената шапка и готово, накрая ти остава само риненето. А за работна ръка която да се занимава с животновъдство да не говорим, няма такава и 1000 лв заплата да даваш. А ние плащахме 800 лв преди 10 години и пак трагедия.... Бяхме взели един овчар смятай работеше в кооперацията и не му плащаха и си правеше кюфтета от ерма, като го взехме не можехме да го изхраним в началото 1 чувал хляб и 4-5 тенджари манджа на седмица. Толкова гладен човек не съм виждал. Като заглади косъма и се почна .... Една вечер без да знаят маркирахме агнетата на другия ден половината сменени. Така че не е както мислиш... Накрая ги продадохме на Мандра Веселие и това беше.... Янчо дано падне малко дъждец септември защото щом казваш че са спрели август не е добре. При мен до 20 август имаха 6-8 рамки пило. Сега вече са се поограничили на 2-3 рамки и това което им наливам гледам го складират. Но дали заради пчелоядите който ги тормозят по цял ден, пчелите са една идея по агресивни да не кажа две ... И това е резултата. Да не каже някой че са с лентите тук ги махам, а лентите са Хербастрип
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1232.jpg‎   1233.jpg‎  
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    ...Чанко не си гледал овце....
    Вярно е, но занаят се учи. Трябва да видя овчарския форум.

п.п. Хубави семейства имаш, да не им е уроки, но май трябва да ходим в Сранджата. Там е истината.

Страница 405 от 677 ПърваПърва ... 305355395403404405406407415455505 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •