Lenovo_A1000_IMG_20170908_191807.jpgLenovo_A1000_IMG_20170908_191840.jpg
Една отводка мисля да я оставя и на горна мрежа. Така ще мога да слагам питка или захаросан мед зимата отгоре на мрежата. Ама като си знам какъв ми е района май горната мрежа ще бъде макс 20-30%.
А дали не е от друго? Сам спомена, че цяла година се опитваш да ги развиваш, а майките при мен са снася ли като шевни машини, защо да не си дадат почивка след толкова труд( имам и няколко самосменни на таз годишни майки), средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.
Чанко не си гледал овце. Аз съм гледал 200 броя и не е така както го описваш. Слагаш сламената шапка и готово, накрая ти остава само риненето. А за работна ръка която да се занимава с животновъдство да не говорим, няма такава и 1000 лв заплата да даваш. А ние плащахме 800 лв преди 10 години и пак трагедия.... Бяхме взели един овчар смятай работеше в кооперацията и не му плащаха и си правеше кюфтета от ерма, като го взехме не можехме да го изхраним в началото 1 чувал хляб и 4-5 тенджари манджа на седмица. Толкова гладен човек не съм виждал. Като заглади косъма и се почна .... Една вечер без да знаят маркирахме агнетата на другия ден половината сменени. Така че не е както мислиш... Накрая ги продадохме на Мандра Веселие и това беше.... Янчо дано падне малко дъждец септември защото щом казваш че са спрели август не е добре. При мен до 20 август имаха 6-8 рамки пило. Сега вече са се поограничили на 2-3 рамки и това което им наливам гледам го складират. Но дали заради пчелоядите който ги тормозят по цял ден, пчелите са една идея по агресивни да не кажа две ... И това е резултата. Да не каже някой че са с лентите тук ги махам, а лентите са Хербастрип
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))