Първоначално публикувано от
kaloyanv
Ами какво да е положението. Малко е странно. Понапълнили са. Да кажем тези на които им бях сложил 2 магазина, явно са напълнили единия и са се качили горе. Но в малко от тях има нектар. Имам само един който почти е напълнил и втория магазин. Този дето беше с 3 магазина и имаше съвсем малко мед в първи магазин, може би е ги е напълнил и двата, тъй като се е качил в трети да изгражда.
Най-тъпото е че имах една отводка, която я бях разширил на 9 пити последно и сега се е затлачила от мед и се ядосах. Сложих и магазин, ако може малко да си освободят място, ама то след дъжд качулка.
Честно да си кажа поне за момента съм доволен по простата причина, че въпреки жегите пчелите всичките са много кротки .. Преди си спомням по слънчогледово време е жегите не даваха да ги пипнеш някои. Ама пък бяха напраскали с мед яко. Сега са кротки, ама мършави

)) ...
Мисля обаче да им давам по малко малко разтворен мед с вода. Само че се чудя тези които не са се качили в магазина горе, дали ще ходят да го взимат... А пък самия мед, ще го вадя края на месеца, като поохлади малко.