Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 40 от 683 ПърваПърва ... 3038394041425090140540 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 391 до 400 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Естабиен е видял, че изхвърлят яйца.
    Цитат Първоначално публикувано от estabien6
    ОТ 10 дена намирам яйца по таблата под мрежестото дъно до сега около 100 по около 10 на ден ,не храня със захар ,семейството е силно с много мед без подмор

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И аз да се намеся, пчелите са ми на две различни места, и при всичките се наблюдава същото, само запечатано пило и тук таме яйца. Открито пило имаше само в едно семейство. Същото нещо - само запечатано пило наблюдавах и при други колеги, за същия период. Но това беше преди 2 седмици. В събота ще видя как е.
    При тези резки застудявания, по вероятно е майката да спира яйцеснасянето или пчелите да чистят или изяждат яйцата.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Пчелите отглеждат толкова пило колкото могат да топлят.И да снася майката файда няма,или изяждат яйцата или изхвърлят ларвите които не могат да топлят.Нека в кошера да има 10 междурамия пчели пък да видим дали ще се прекъсне пилото...

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    Пчеларски район
    лесковец
    Благодаря за вниманието!

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Венци,моя пчелин е от ДБ и е в Своге.Ако искаш можем да направим една отводка преди или след акацията.За плащане не говорим,просто искам да ти помогна пак да завъдиш пчелите.Може и да купиш от първите майки на пазара,а от мен пити с пчели и пило.Има различни възможности.Обади се ако искаш,ще ти помогна с каквото мога.Поздрави....Цецо
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur
    Пчелите отглеждат толкова пило колкото могат да топлят.И да снася майката файда няма,или изяждат яйцата или изхвърлят ларвите които не могат да топлят.
    Тези твърдения са неверни.Пчелите не ядат яйцата просто така ,а само в екстремни ситуации /студ,глад,майка търтовка/.И не изхвърлят ларви които не могат да топлят ,а изхвърлят само болни,умрели или простудени ларви или какавиди.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Пилото може да се разглежда и като резерв от хранителни вещества, заместители на прашеца, а канибализмът е съвсем обичайно нещо за пчелите. При недостиг на нектар и прашец, както и при други екстремни ситуации, той се засилва. Първи го отнасят младите личинки, после възрастните, като търтеевото пило, ако има такова, бива изяждано с предимство.
    Според Woyke, 1977; Еськов, Этология медоносны пчелы, стр. 46-47, сезонната динамика на канибализма е следната: През пролтта до стадий имаго доживяват 75-80% от развиващите се пчели, през лятото 80-90, а през есента едва 50-75%.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Не знам какво да кажа.Цецо ,ти си третия който предлага своята помощ.Сърдечно ти благодаря!Аз се намирам в с.Вл. Тричков.Вече започнах да правя преносни сандъчета.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013

нужда от помощ

Здравейте реших да се пробвам да гледам пчели,до няколко дена ще купя три отводки на по-пет рамки,системата е Дадан блат имам нужда от вашите съвети.На първо време колко рамки със восъчни основи за изграждане трябва да поставя във плодника??? Трябвали като са отводки да сложа магазини я корпус със рамките и восъчни основи.Сетих се и още нещо свободното пространство което остава между 5-рамковата отводка и стената на плодниковия корпус трябва ли да бъде преградено.Благодаря предварително и се извинявам за правописните грешки

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2013
    Прочети 80% от форума и ще разбереш какво да правиш.
    Всичко,което го можеш ти,го мога и аз,само че по-добре!

Страница 40 от 683 ПърваПърва ... 3038394041425090140540 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •