Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 40 от 61 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 391 до 400 от общо 601
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ако плащането е на килограм мед, то едни райони ще вземат много, а други може и нищо да не вземат. При този вариант ще страдат точно пчеларите в бедни райони и ще стават още по-зле.
    Ще започнат врътки с фактури и си вкарваме автогол.
    Прекупвачите ще вземат парите, защото ще дадат по-ниска цена. Това поне диктува логиката.
    Тоест ние няма как да спечелим и отново цялата работа за нас, а парите за друг.
    Иначе на думи звучи супер.
    А когато имаме нулева година? Пари няма ли да вземем?!?!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Кой казва че Видинският регион е зле за пчелите.Според мен Видинско е над средното ниво по добив в цялата страна.
    Аз мисля, че в целия северозападен район добивите са над средните, чудя се защо в програмата са го отделили и пчеларите от там получават повече точки от другите.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Преди нали се изплащаше субсидия на произведен мед. Който има памет да помни, нека се поучи от грешките си за да не се налага повтаряме същите отново.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не знам защо виждате само мед.Аз предложих единица продадена продукция.Ако някой е получавал субсидия за мед ,нека да обясни за какво става дума.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    По принцип не е толкова трудно да се измисли начин за добро разпределение на средствата.Трудното е, да се разпределят средствата без да има възможност за злоупотреби.Плащането на единица продукция може да участва в сформирането,но то да не е определящо.Има много фактори които трябва да се вземат предвид и тук може би биха помогнали финансисти и счетоводители пчелари.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Колкото една система е по-опростена, толкова е по-работеща, ефективна и контрола е по-голям.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Уважаеми колеги, парите по програмата не могат да бъдат раздавани нито на кошер, нито на кило. Прочетете регламентите и тогава направете предложенията си. Всичко останало е чешене на пръстите по клавиатурата.
    http://www.mzh.government.bg/MZH/Lib...2004.sflb.ashx
    http://www.mzh.government.bg/MZH/Lib...7pdf.sflb.ashx
    http://www.dfz.bg/assets/5273/C_2013_5126_BG_ACTE_f.pdf
    http://www.eulaw.egov.bg/DocumentDisplay.aspx?ID=182609
    Това са документите касаещи програмата давам ви линковете за да ви спестя ровичкането

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дебатираме за виртуални пари.Идеята беше да измислим "справедливо разпределение".Програмите не ги разбирам ,но аз взех пари разпределени ,точно на брой кошери.А от където и да са - са си пари, тоест -подкрепа.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Наясно съм с едно, че от район до район има разлика. Затова може би ще се взима някакво осредняване на добиви: Където годината е нулева би трябвало пак да има някакво подпомагане. Дори и да не са събрали стоков мед пчеличките пак са изиграли своята роля в опрашването.

Не може всички да си преместим кошерите в ХУБАВ район.
    Поздрави Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    Варна
    Защо да не може да се преместят в хубав район?
    Все едно да искате помощ за да правите хладилници в Сибир.Или пък парно в Африка
    Като нямате хубав район за пчеларстване сменяте бизнеса и готово.Никой не е длъжен да налива пари от пусто в празно.Тук в Германия всеки ден се пътуват стотици килметри за всяка една работа,а в БГ, виж ти, не можело да се смени района на пчеларстване,защото някой търтей го мързи всеки ден да пътува Когато имаш нулева година,значи не си подходящ за този сектор и толкова,защо като си негоден някой трябва да налива пари в теб?

Страница 40 от 61 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •