2 ябълки, 1 круша, 1 слива, 1 череша, 1 кайсия и 1 праскова.
Засадих ги на северната и западната страна на пчелина, южната и източната страна няма да садя дървета за да може първите слънчеви лъчи да го огряват.
2 ябълки, 1 круша, 1 слива, 1 череша, 1 кайсия и 1 праскова.
Засадих ги на северната и западната страна на пчелина, южната и източната страна няма да садя дървета за да може първите слънчеви лъчи да го огряват.
600 бр. Пауловнийки сорт Шан Тонг(все пак в нашият край зимата си е сурова) - това през април, въпреки поливанията сега стотина ще трябва да се презасаждат, но като цяло много добре се развиха - масово са между 2,5 и 4 метра.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Два лешника и две круши тая година.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Според мен е по-добре да си купиш направо разсад. Има много обяви в нета ката цяло. Миналата зима мисля че вървяха между 0,08 и 0,25 лв. на коренче зависи от бройката която ще купиш. Хората които го продават ще ти кажат колко брой ти трябват за твоята площ, пък и има достатъчно информация и би могъл да си го сметнеш сам(зависи каква схема на засаждане ще приложиш).
3бр.пауловния 1бр.бонбонено дърво
Здравейте закупил съм 40 овошки ( сливи, круши, дюли, череши, ябълки, праскови няколко лешника и един бадем ) Освен това 3 пауловнии и около 20тина издънки от акация изкопах. Въпроса ми е по-точно за овошките в какъв ред да ги засядя? Кое до кое да е? Кое да е в края и кое да е в средата на овошната градина която ще се получи. Горе долу съм разчертал мястото 2 реда по 6 дръвчета и 4 реда по 7 общо 40, първоначално ги разграфих на 3.5м дърво от дърво, но мисля да ги направя 4. Всеки съвет ще ми е от полза !
Човече, овощарството е наука. Търси учебник, влез в спец форумите или най-добре намери някой човек дето с това си изкарва хляба. Ама нямаш много време. При схемата на засаждане трябва да съобразиш десетки неща. Надявам се че поне сортовете и подложките си ги знаеш ?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))