Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 41

Тема: ПУШАЛКА

Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_mm
    Аз използвам стар и сух фазер, накъсан на малки парчета. Много лесно се пали и като се понапълни пушалката издържа доста време.
    Имай в предвид, че фазера се прави от дребни дървесни стърготини и много химия (лепила), а при изгаряне всичката тази "смрад" се поема от незапечатания мед, понеже е силно хигроскопичен. После предполагам, че и ти и децата ти го консумирате. Аз лично не бих практикувал това.
    Да оставим на страна поемането от меда , аз ми е интересно как при изгарянето на тези химии и опушване след това с димът получен от тях не са го изяли пчелите.
    Преди време мой приятел , решил да прави преглед и запалил пушалката със списания от тези с лъскавите страници , само докато подпушил кошера и след това хукнал да бяга.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Автор
    Регистриран
    28.02.2011

Re: ПУШАЛКА

Цитат Първоначално публикувано от Stefanbg
    ако хакнеш и малко канабис направо ще се успят гадините
    Ако пък хакна повечко канабис, може и лични приятели да станем и да ме приемат в кошера...Но за тютюна ми е интересно, защото го препоръчваха за конкретни случаи, май при обединяване да не си раздават шамари или нещо такова. Ако го намеря в коя книга беще, ще пиша, ама сега ми е трудно да търся във всичките си материали.

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_mm
    Аз използвам стар и сух фазер, накъсан на малки парчета. Много лесно се пали и като се понапълни пушалката издържа доста време.
    Аз също мисля, че свързващото вещество на фазера е потенциално опасно, особено при изгаряне. Не бих рискувал да пробвам.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    Не съм забелязал да се ядосват от фазера. Тази година още не съм палил пушалката, но сега като почнат прегледите няма да използвам фазер. Ще пробвам с животинска тор, дървесни гъби или в краен случаи ще купя готови подпалки. Всъщност не слагам толкова много фазер, понеже слагам и кори от яйца.

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Абе това е преди всичко предположение. Те може да не се ядосват, както и аз не се ядосвам от ракията, но не съм сигурен дали не им вреди, а и дали нещо не остава във восъка и меда. Затова казвам, че не бих рискувал. Но съм страшно доволен от сухите говежди лайна. Някои слагат памучени парцали, но как да съм сигурен, че няма и някакви изкуствени нишки вътре. А купешко гориво още не съм пробвал. Ако пробваш, пиши дали си доволен, че аз като новобранец често ми се случва по средата на прегледа да ми изгасне пушалката.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Вчера и днес опитах нещо, което никога досега не съм правил. Разпалих пушалката с велпапе, след което поставих в нея една шепа букови пелети(за отопление). След като се разпалиха и те, сложих върху тях две шепи гориво за пушалка на "Лега". Пушалката работи 6 часа, без да угасне. Когато свърших работа я изсипах и изгасих с вода. Вероятно можеше да пуши още доста време....
    Working....

Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Вчера и днес опитах нещо, което никога досега не съм правил. Разпалих пушалката с велпапе, след което поставих в нея една шепа букови пелети(за отопление). След като се разпалиха и те, сложих върху тях две шепи гориво за пушалка на "Лега". Пушалката работи 6 часа, без да угасне. Когато свърших работа я изсипах и изгасих с вода. Вероятно можеше да пуши още доста време....
    Горивото за пушалка държи доста време.
    Аз я подготвям така - на дръвника винаги имам части от дебели кори на дървета които съм цепил.Вземам една шепа от тях с горелката на газ ги докарвам до състояние в което се превръщат във дървени въглища но запалени , като разбира се предварително съм ги сложил във алуминиева тавичка за по лесно сипване в пушалката след запалване , и отгоре слагам или гориво за пушалка , или пак от същите кори , но неразпалени - така пушалката пуши доста време , прави стабилна жар и ако работите мноооого дълго време , когато и да пуснете друго парче от кора винаги се разпушва и то бързо.
    Алберт Айнщайн.

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305
    ...Аз я подготвям така......
    Аве тва много сложна технология. Аз при пчелите нямам дръвник (освен мене), горелки, тавички и др. Но една ивица примерно 3-4 см на 10-15 см брезова кора, нагъната и запалена върши идеална работа. Върхи нея малко изгнило дърво, 5-6 минути докато се разпали-през това време нахлузвам доспехите. Накрая добавям още гориво и това е.

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2010
    :D

Цитат Първоначално публикувано от Stefanbg
    Аве тва много сложна технология. Аз при пчелите нямам дръвник (освен мене), горелки, тавички и др. Но една ивица примерно 3-4 см на 10-15 см брезова кора, нагъната и запалена върши идеална работа. Върхи нея малко изгнило дърво, 5-6 минути докато се разпали-през това време нахлузвам доспехите. Накрая добавям още гориво и това е.
    Който както му е удобно.Не налагам мнение просто споделям като идея.
    Алберт Айнщайн.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •