Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 68
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    Владо донякъде си прав приятелю.
    Примерно - ти и аз сме производители - ти купуваш чам на 270 лв. в Берковица а аз го купувам на 400 лв. в Добрич. Само до тук имаме вече драстична разлика в крайната цена на един и същи кошер. Разликата в цената става още по-голяма и от вложените материали и операции. Едно е да използваш Ц 200 за около 18 лв. и съвсем друго Хенкел за над 50 лв. А като се прибавят и странични фактори то един и същ кошер като комплектовка при теб може да струва 75 лв. а при мен вече да е 120 лв.
    Съгласен съм, но аз от Берковица няма да дойда да купувам кошер от Добрич и обратното.И мое мнение е ако искате да имате качествени кошери то обработвайте изцяло дървесината сами, още от отсичането, през сушенето и изработката накрая.Цената пада много драстично така, лепилото е едно от нещата дето може да се спести много.В всяко училище за дървообработване, още в първи курс учат как се прави лепило в работилницата.В пъти е по силно от хенкел да не говорим колко и от ц200, цената му е смехотворна.Лошото е че отнема време и смърди, но за хора със синузит като мен мириса не ги бърка.

С тая цена за кубик ви избиват зъбите.Защо купувате материала от дистрибутор, а не го правите вие?

Потребител
    Регистриран
    20.04.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    А и да попитам колегите, дето си правят кошерите сами каква им е себестойността?Какво излиза един хубав и КАЧЕСТВЕН кошер е с цена 150 лева, една отводка от 90 до 150, ханилки, основи, рамки и прочее и накрая какво излиза 1 кошер е равен на една крава....Срам, е затва сме на тва дередже, поинтересувайте се един кравар дето цял ден и нощ е в лайната, каква е себестойността му на продукцията и тогава сънувайте такива цени.
    Владо,да те попитам,ти кошер за 150 лв. виждал ли си ?

Цитат Първоначално публикувано от hari
    А и да попитам колегите, дето си правят кошерите сами каква им е себестойността?Какво излиза един хубав и КАЧЕСТВЕН кошер е с цена 150 лева, една отводка от 90 до 150, ханилки, основи, рамки и прочее и накрая какво излиза 1 кошер е равен на една крава....Срам, е затва сме на тва дередже, поинтересувайте се един кравар дето цял ден и нощ е в лайната, каква е себестойността му на продукцията и тогава сънувайте такива цени.
    Владо,да те попитам,ти кошер за 150 лв. виждал ли си ?
    виждал съм за 55 виждал съм и за 130, не е трудно да се направи кошер, трудно е да направиш система от кошери.

Потребител
    Регистриран
    20.04.2012
    След като не си виждал,то няма как да знаеш как е направен, какво включва и
    т. н.,накратко ще ти обесня,това е кошер който включва : дъно за прашецоуловител , чекмедже с неръждаема мрежа , прехващашти куки,3 корпуса с външни дръжки – прелка , разпределителни ленти ,топла хранилка с бял и прозрачен полистирол за твърда и течна храна,дървен капак с изолация,дървен отвор,метален отвор – миши предпазител,райбер запрекрепяне на отворите.
    Но това са кошери за по напреднали пчелари,такива които знаят как се работи с този модел и могат да си го позволят.

Така е ние повечето сме изостанали, и работим с 30 годишни кошери (10)та употреба.Само за информация колега, като какъв пишеш в форума?Пчелар или производител?Би ли пуснал снимки на пчелина и кошерите дето правиш и предлагаш на пазара?Същия кошер както казах го има за 130, ама няма кой да чете.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Добър ден.
    Искам да уточня, за "качеството". Това приемливо качество за мен. Искам да се организира нещо подобно:

Потребител
    Регистриран
    20.04.2012
    Така е ние повечето сме изостанали, и работим с 30 годишни кошери (10)та употреба.Само за информация колега, като какъв пишеш в форума?Пчелар или производител?Би ли пуснал снимки на пчелина и кошерите дето правиш и предлагаш на пазара?Същия кошер както казах го има за 130, ама няма кой да чете.

Във форума пиша като знаещ - можещ производител,и начинаещ пчелар.
    Колкото до 130 лв., ти си знаеш какво си вземал за тези пари.

Ето снимка от моя пчелин.

Цитат Първоначално публикувано от hari

Във форума пиша като знаещ - можещ производител,и начинаещ пчелар.
    Колкото до 130 лв., ти си знаеш какво си вземал за тези пари.

Ето снимка от моя пчелин.

щом е така какво развитие, добив, устоичивост във времето и възвращаемост на инвестицията има един кошер произведен от теб.Ако дори и с 10 процента надвишат тези от стандартните ДБ, с който работя с удоволствие ще ти стана клиент

Потребител
    Регистриран
    20.04.2012
    Ок от кой кошер искаш да си вземеш,от по скъпите или от по ефтените?

Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •