Който се интересува от Укр.кошер може да го види в оригинал на стр.49 от книгата[Meged_A._G._,_Polishuk_V._P.]_Pchelovodstvo_Uche(BookFi.org).pdf
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/149...ced1337e7/_as/[Meg.Кошера е с нормално дъно в оригинал/не е оставено пространство под рамките/. Всички изменения са плод на различни виждания на колеги пчелари.Обтелването на рамката е вертикално с 4 тела,за да се избегне деформация на страничните летви/стр.103/Има и вариант с 3 вертикални/стр.51/Особеното при зимуване на пчелите е че при свършване на храната от едната пита по лесно се изместват на съседната от страни без да се отделят от пчелното кълбо,защото то почти опира в стената на кошера и позиционира само на горе/не на горе и назад като другите системи кошери,а и няма мъртва зона/Работил съм за кратко с такъв кошер за 3години от 81 до 84 година и то експериментално/за да си чеша крастата/някъде във форума бях споменал вече,но още нямаше открита тема за този вид кошер.Аз се запалих случайно след престой за месец в Украйна.