През януари задължително давам и АЗ питки....защото, времето за отваряне на възглавница и слагане на питка се свежда до секунди...а времето, да видя какво имат и да преценя дали става/стига за храна е мин. 5 минути.
...освен това, питката се слага директно на кълбото, т.е. имат/нямат храна, ако стегне студ, ще ядат от питката, няма да губят калории и топлина да се местят из рамките с храна...
...така е според моя начин на работа.....към Февруари правя преглед при плюсова температура, разпечатвам непипнатите запаси с валяк и ги прибутвам към пилото...пак за възможно най-кратко време- ползвано и работи при мен, ма всеки си има негов стил wink;
..........................
Ангеле, за комините на къщите няма какво да кажа. В момента в къщи е 25°С във всички стаи, като котела ми от 2-3 седмици работи на 45-50°С, разхода ми дотук е около 50 кг въглища......
Тръбата от котела която влиза в комина е на 25°С....и в момента в който усетя, че ги надвишава, ще си изхвърля цялата отоплителна система!!!!!...
Комините на къщите са като кошерите....всеки ги има, но не всеки знае как да ги ползва зимата wink;
...естествено разсъждавам от гледна точка на скромните си познания по вентилационна техника и отоплителни системи.......не ангажирам никой с опити или личен доказателствен материал !!!!