Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 31 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 305
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    Не мисля, че си струва участието за отводки. Прекалено скъпо излизат. доколкото знам пределната им цена е увеличена на 130лв без ДДС, което означава 156 с ДДС.Реално за отводка чиито качества са меко казано съмнителни ще трябва да платиш 26лв ДДС и още 26 лв доплащане което прави 52лв. като прибавиш и сумата за лихвата по кредита се набират 60лв,а това е почти толкова за колкото се продава отводка на "черния пазар", но наистина добра отводка. За мен не си струва да участвам по програмите по тези пера. Същото важи и за кошерите. Предпочитам сам да си ги направя и да съм сигурен в това, което правя, дори и да ми легне малко по-скъпо, отколкото да рискувам средства и след това да троша и нерви. Но всеки сам си решава. Сигурен съм, че ако спрат програмата за отводки и кошери, цените ще се стабилизират в рамките на 70-80лв и за двете, което на практика е реалната им цена.
    За отводките си абсолютно прав. Нереална цена от където и да го погледнеш. И то на 3 рамки. Но нали лицензираните производители са една шепа ... При кошерите е малко по-различно, че евентуално можеш да си намериш добър майстор, който няма да те подведе.
    За мен специално за кошерите не би трябвало да се иска документ от дърводелец. Така се ограничават хората, които сами си правят кошерите и си принуден да ходиш при друг майстор. Трябва да има и вариант да може човек сам да си ги направи, но пък нали трябва да им в по-лесно на фонда.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За да ти изплатят пари от фонда, трябва да представиш фактура. За това винаги съм препоръчвал да се кандидатства с проект и да се контролира крайния резултат, но най-напред Дянков иска да си събира данъците, после по документи е по-лесно да се контролира. Накрая така си задължен да купиш отводките от лицензиран майкозаразител.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    И аз това имах предвид, ти явно по-добре се изразяваш
    За майкопроизводителите ясно, че излязат и ще кажат трябва да се спазват породи, раси и какво ли не, не може от всеки да се купува. Въпреки, че много добре знаеш, че изобщо не го правят, но това е друга тема. За кошерите пак можеш да си представиш фактури - за дървен материал, за видички, за лепило, за пантички, за всичко. И пак могат да те контролират. А да не говорим, че може и да ти кажат - даваме ти тия пари и като ти дойдем на проверката трябва да имаш кошерите по условията на договора. Ако не, не ти изплащаме субсидията. Чисто и просто. Не е кой знае колко трудно да се направи.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Зарко, Заркоооо!
    И в кварталния супермаркет да отидеш да пазаруваш, ти дават фискален бон за направения от теб разход! Моля те, къде и по кое време живееш??? И пак чиновниците виновни, така им било по-лесно?!Ами как ще се отчете направения разход? На "честна пионерска" ли?
    Много рев изрева, Зарко! И много глупости написа!Защо? За да бъдеш на сцената, в светлината на прожекторите? Ти си един от "генераторите" на спам в този форум!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Явно не си ме разбрал докрай. Дянков трябва да събира данъци и това да ти се дадат едни пари и да отчетеш само визуално, че си купил/направил кошерите и че те са със съответното качество. Като си имаш фактура,това означава, че този от когото си ги купил е фирма, платил данъци и осигуровки и плосък данък. Освен това средствата се отпускат за готов продукт и няма как да ти осребрят пари за материали(варианта с отчитане на фактури за материалите)въпреки, че това е по-изгодно за фонда. Чиновника гледа да работи колкото си може по-малко. И ако трябва да свърши нещо малко повече от обичайното ще донесе от девет кладенеца вода, само и само да не се напряга да свърши някаква работа, а когато някой е подплатил с някакъв стимул да защитава интересите му вече е друго нещо. Отстоява позициите му докрай. Така стана с отводките и с наредба 26 и с много други по дребни заробващи закончета и наредби.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Е да де, ти като представиш фактури за материалите, това означава, че и тези търговци са си платили данъците и осигуровките. Но просто както го каза ще стане по-трудно за чиновника. В крайна сметка програмата нали е направена за подпомагане на отрасъла? Но както и да е де, така са го направили, така ще бъде, въпросите ми бяха по-скоро риторични.
    Хубавото тая година е както са го измислили с кредитирането, отпада търсенето на пари ако нямаш налични.

Така е Зарко и тези търговци са си платили данъците и осигуровките но като мине и през производител идва още един данък и още осигуровки и още левчета за хазната. В заключение ако си купиш материали за 50лв в хазната ще влезнат 5лв плосък а от производителя ще влезнат освен 5лв за материалите и още 8лв за кошер. Общо 13 При отпуснати 3 141 884 лева за нови кошери това прави 24168 кошера (може би по малко но го смятам твърде грубо)Демек в хазната ще влезнат 314 000 приблизително. И към тази сметка като прибавим и осигуровки... Но за кредитирането съм напълно съгласен, миналата година отпаднаха доста бенефициенти заради липса на средства.
    www.izdeliadarvo.com Пчелни кошери и рамки!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Сигурно си прав. Ама както и да е де, съобразяваме се с това, което е.
    А с теб най-вероятно ще се чуем, но още не съм решил на 100% дали ще участвам в програмата. wink;

За 2012 година е допустим за финансиране разхода за невъзстановим ДДС. В тази връзка, кандидатът попълва колоните „Цена с ДДС” в таблиците със заявените инвестиции само в случай, когато кандидатства за невъзстановим ДДС. Цените с ДДС не се попълват от кандидати, които са регистрирани по ЗДДС.
    Някой колега,запознат с материята,ще го разясни ли това?

Наблюдател
    Регистриран
    21.01.2011
    Да до сега се финансираше % от цената бе ДДС, то си беше за наша сметка. А сега като не се регистриран по ЗДДС % от ст/стта с ДДС.
    Например да сега биха ти дали 80% от 110 лв. - 88 лв и за твоя сметка остават 22 лв. + ДДС 22 лв. = 44 лв. т.е плащаш за бр. - 132 лв. възстановяват ти 88 лв.
    А сега ще баде от 132 лв. 80 % - 105.60 лв. ти възстановяват, а ти поемаш - 26.40 лв.

Страница 4 от 31 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •