Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 112
    Потребител
    Регистриран
    14.02.2011
    Извиняваите ама неможете да сравните труда на жовотновъда с този на пчеларя.ние бахтим има няма няколко мес в годината,говоря за сериозен труд а онея бласкат от сутрин до залез 365 дни.една коза не може да се равнява на 1 силен кошер.но една овца може.говоря за овца с 2,5литра дневен млеконадой.Преди 50-60години наще дядовци са оценяли 1кг.мед на 1 кг овче масло.ЯЯЯ ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО СТРУВА 1 КГ СЕГА МАСЛО :D :D :D Трябва да станем милионери.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    А ти мислиш ли,че за един козар твоята ст. еденица е нещо повече от неговото яре,или за един кравар телето,но зада имат тази ст.еденица-спазват изискванията и вземат по някой лев-добре дошъл казват старите хора.Лично за мен спазването на законите и изискванията си е инваестиция и то мн.добра,айде сега
    Не си цениш труда колега!Кози всеки може да гледа!Може ли да се каже същото за пчелите?Както и да е?!Айде
    1000 пчелари - 1000 технологии

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Б.Медаров
    Преди 50-60години наще дядовци са оценяли 1кг.мед на 1 кг овче масло.ЯЯЯ ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО СТРУВА 1 КГ СЕГА МАСЛО :D :D :D Трябва да станем милионери.
    да това е интересно и аз съм го чувал от възрастни пчелари.

Въпроса със субсидиите у нас е просто ....... не един път съм казвал и да се организира някакъв протест на пчеларите, ако едно от изискванията не е да се спрът субсидиите, няма да участвам. Тези субсидии, в този си вид, при поставените изисквания, в нашите условия спомагат за всичко друго, но не и за развитието на отрасъла, съответно и на сериозно занимаващите се пчелари. Хич да не се правят на дръж ми шапката нашите управници, по света е намислено как да стане цялата работа - тези субсидии, които се дават, трябва да бъдат последното звено, от което да очакваме някой лев, а в момента то се налага като основно и правят едни каши, едни бъркочи, едни глупости и галимации, от които фактически нищо не се печели ..... разбира се освен, ако не си от новата генерация пчелари, дето са пчелари, докато им раздават пари ей така, като спре кранчето после не са пчелари, а нещо друго си, според зависи какви бакшиши ще пуснат от горе.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Прав си. Отдавна съм изказал своето мнение относно ограбването на парите наливани в сектора по възможно най-безкрупулния начин. То не бяха програми разработени от хората, които после окрадоха и държавата и пчеларите, защото по начина по който се предоставиха през последните години отводките по тези програми, то няма пчелар, който да е останал доволен. Една проста сметка ми дава достатъчно основание да не участвам по тези програми. Стойността на "лицензна псевдоотводка" надхвърля многократно стойността на такава нелицензна. Евтиното излиза много скъпо. Мижавата лицензна отводка с полужива недооплодена майка, вече втора година не може да стъпи на крака и да заработи като семейство(инфо от колега, изгорял по програмата). За разлика от отводките, които сам си спретнах миналото лято, на есен взех по малко медец, а тази година носят та носят и още отводка ми дадоха, а колегата по програмата още е на един корпус. Е каква е печалбата по програмата.
    Субсидии може, но при строги правила. Не може да имам там 1000 сандъка празни и да получавам субсидия. А такива стопанства има и то не малко.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Аз да ви кажа- цената на меда е ниска, защото повечето хора занимаващи се с това са аматьори, а не професионалисти. Демек живота им не зависи от това, колко ще изкарат от меда. От там идва и цялата беля.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    С тези субсидии, цената на меда скоро нема и да се покачи - колко години стана вече продаваме м/у 3,60 и 4,20 цена на едро (това е масовата цена, че някой успял да вземе примерно 5лв. е изключение) ... по спомен 2005г. се изнесох от София, тогава взех 3,80. Уж инфлация, криза, оправяме се, икономика, политика, не знам си кво, цени, такси, данъци всичко се вдига, а производството все така го духа под вода - и как ще стабилизираме положението, със субсидии ..... егати далаверата, пусни им трохи, че докато кълват да им дереш кожата.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Колеги,днес ходих във ФЗ и ми казаха,че е задължително да нося документ от НАП за изчистени задължения към държавата,ако това е вярно ще трябва да ходя и във НАП за тая листовка,и като знам колко се чака там,направо ми идва да полудея.
    Все нови и нови неща измислят !

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina
    Колеги,днес ходих във ФЗ и ми казаха,че е задължително да нося документ от НАП за изчистени задължения към държавата,ако това е вярно ще трябва да ходя и във НАП за тая листовка,и като знам колко се чака там,направо ми идва да полудея.
    Все нови и нови неща измислят !
    За 7 дни излиза удостоверението в НАП. Аз бих ти препоръчал да минеш и през общината за същото, за да не те върнат и за него.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Моето удостоверение го взех за час с чакането.

Субсидии се дават именно да се държи цената ниска и да е евтина храната. Това е и една от причините нашите зеленчуци примерно да не са конкурентни.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Зарко
    Моето удостоверение го взех за час с чакането.

Субсидии се дават именно да се държи цената ниска и да е евтина храната. Това е и една от причините нашите зеленчуци примерно да не са конкурентни.
    Незнам ако е на физическо лица, но на юридическо минимума е 7 дни. Постоянно вадиме за нашата фирма.

Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •