Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 448

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от аз
    хахаха...Ангеле...много си прав...нема анализ, който да показва у ква къща е живел медоноситела :D
    ...всички лепила и смоли действат на химическа основа до 24h, мах 48h....след това химикала не отделя нищо....|
    ....я от тук присъстващите да си кажат тези на които покривните табли са от шперплат... и корпусите са им слепени с "вредно" лепило, а иначе не са си боядисали кошерите, заради анализите

...са че питам жената, дали моам да разфасовам два шкафа...стари са...на 2 години wink; wink;
    Тука ще се наложи малко да коригирам. Свързващото вещество в ПДЧ е Фенол-формоалдехидна смола. До тук добре ама това вещество отделя свободни радикали през целия последващ период при използването на плочата. Ето защо нито един завод за пдч НЯМА сертификат и нямя и да има за безвредност на продукцията ,защото вие знаете какво правят свободните радиликали с живата клетка. За избягване на проблема се практикува облицоване на плочите с различни други материали ,но при рязането още не е измислено кантиране което така да уплътни канта че да възпре отделянето на СР. Единственото решение е облицоването му от всякъде още в завода има такива вратички за мебели със заоблени кантове , но това пък не позволява последваща обработка, тоест позволява но се обезмисля облицовката.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ingivo
    ,защото вие знаете какво правят свободните радиликали с живата клетка.
    Ето този урок съм пропуснал

Автор
    Регистриран
    14.05.2012

Ето това е до момента което съм направил, предстои ми да направя барабана(въртящата част).Има два варианта на които съм се спрял, единият е по лесен а другия не толкова лесен за изпълнение.По лесният ми се струва че е възможно като се завихри центрофугата рамките да паднат от местото им и бих искал да ме посъветвате как точно да направя въртящата част на центрофугата за да нямам проблем с падане на пити. Ще се опитам да се сдобия със снимки и да изложа за да ме разберете най правилно за какво говоря.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Още от тук забелязах една значителна грешка. Дъната на центруфугите не се правят плоски, а конусни. Малко е по-трудно за изработка, но иначе ще береш ядове.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от mityo79
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Още от тук забелязах една значителна грешка. Дъната на центруфугите не се правят плоски, а конусни. Малко е по-трудно за изработка, но иначе ще береш ядове.
    Може би не се виждоа но си е конусовидно дъното има 10 сани разлика от краищата на центрофугата, не е чак толкова трудна изработката , има малко за запояване защото неможах да го заперченя така да се каже както съм съединил отделните части.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от mityo79
    ......По лесният ми се струва че е възможно като се завихри центрофугата рамките да паднат от местото им и бих искал да ме посъветвате как точно да направя въртящата част на центрофугата за да нямам проблем с падане на пити. Ще се опитам да се сдобия със снимки и да изложа за да ме разберете най правилно за какво говоря.

Ако ще я правиш радиална, виж този пост -> http://pchelari.com/forum/showthread.php?p=15420#23248 няма опасност от "изхвърчане" и падане + задължително лагери долу и горе на оста.....задвижването си остава твой избор......

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Разбира се ще има лагери дори ще измисля някаква спирачка.Някой ако има предложения ще ми е от полза

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    за кво ти е спирачка?!?!?!?....тва да не е бръз влак.....

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Румен Димитров
    за кво ти е спирачка?!?!?!?....тва да не е бръз влак.....
    Спирачката е за да не чакам да спре от самосебеси, за по бързо обслужване.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    за мене е сложно....аз приспособих един таймер от микровълнова....изкарва си колкото требва(по белезаната резка), гасне си....дърпам за последно от цигарата и когато ида сичко е в покой wink; ....ма принципно и спирачка не е зле...който каквото има...и както го приспособи

Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •