Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 138

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Здравейте,
    не искам да отварям нова тема, но искам да се консултирам с Вас , колеги.Пчелинът ми е малък, ( 10 Дадан блат и 10 ЛР) но вдигането на тези тежести ме уморява.За мен пчеларството е хоби, а започна да ми става тежко.Та се замислих за количка.Като гледам клиповете-ами благинка е!Та искам да си купя такава.За направа-не мога,нямам човек на който да я поръчам, а и ме е страх да купя нещо правено някъде,без отзиви и тестове.Та днес намерих това http://www.kaptarlift.hu/
    На пръв поглед изглежда добре, фабрично е, а и цената ,до колкото разбрах е 158 евро.
    Не че толкова държа на тази, но и тези правени тук от кой ли не са на тази цена.Вярно,има и транспорт, но какво Ви е мнението,така на пръв поглед.Ако имате в предвид друга алтернатива-споделете я.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	kaptarlift_2120.jpg
Прегледи:      578
Размер:	314.8 KB
ID:	687

Чудя се след 1-2 сезона какво ли става с корпусите в зоните на притискане на "лапите"?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Като казваш количка, предполагам имаш в предвид за транспортиране от пчелния сандък до помещението за вадене на мед. Та ако е само за това, търси нещо подобно на така наречените РК-1. Имам в предвид нещо подобно на строителните колички с едно колело, само, че в мнооого по-олекотен вариант. Аз съм си направил такава от лека тръбна конструкция, а колелото е от едновремешните сгъваеми колелета "Балкан". Върши ми чудесна работа. Платформата и е с размери, които поемат две преносни сандъчета или колкото един 12 рамков сандък. Съжалявам, че нямам снимка да ти покажа.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Здравейте отново,
    значи да поясня , не търся за транспортиране, а "помощник" при ротации на ЛР кошери и сваляне на магазини от Дадан Блат.Щото нали се сещате как се сваля 4 корпус на ЛР - я за ротация, я за преглед или залагане на рамки с основи.Аз сега стъпвам на преносното сандъче, и прехвърлям корпуса на съседният кошер на капака.Третият корпус- на кошера от другата страна, а другите по земята.Обаче обратното упражнение ми разказва играта.Та си търся по-скоро "мотокарче", но без моторче. А за щетите по сандъците-ами нищо не е вечно.Но както казват старите хора-пази кръста, за да не работиш с пръста!!!
    Писах им на тези образи, но отговор няма за сега. Никой ли не работи с подобна количка?

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Колеги предполагам на всеки му е дотегнало мъкненето този тип колички са удачен вариант.Колега беше постнал този сайт http://www.kaptarlift.hu/?page_id=136 и цена около 158 евро дали някой грамотен човек не може да организира обща поръчка.Ако някой се наеме черпането ще е едно на ръка )) да пише на лични да видим как биха могли да станат нещата

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011
    В България също ги правят, цената е 300 лв.
    https://www.youtube.com/watch?v=_qi_...Ip6yvw&index=5
    Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Да видях че колегата е направил читава количка но ако това https://www.youtube.com/watch?v=Swio53Q2lnQ е наистина на цена умерена аз не се замислям и купувам веднага .То на пръв поглед може само самохода да е по различно но пак си е предимство понеже аз и косачка си взех със самоход и веднага почувствах разликата а и пчеларството не е сиромашки занаят за някой лев отгоре няма се циганя

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    някой може ли да даде съвет как бих могъл да си докарам такава количка от Украйна.Намерих координати на производителя и разговарях с него но куриерите искат повече пари от колкото струва количката.Ако някой може да помогне ще му се плати услугата
    Този пост е редактиран от ivohit; 26.07.2014 в 17:17. Причина: допълване

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Тези колички са много удобни, но ако ще се пренасят цели корпуси, задължително трябва да се сложи по-широка основа. Виждал съм вариант с монтирано преносно сандъче, в което влизат 10 рамки и върху него могат да се редят корпуси, когато има нужда. Така не се товариш да носиш на ръце оборудването

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    53,99лв, 77,99лв, 55,99лв с ДДС
    Идва ми идея как да я направя по мързелива

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	kolichka.jpg
Прегледи:      515
Размер:	93.3 KB
ID:	1995

Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •