Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 45

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    01.03.2012
    за съжаление ще се намеси фирма за ДДД

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Днес ми се наложи да вадя пчели от стената на плевня. От същото място преди два дни беше излетял рояк. Голямо превързване беше днес ....имаше доста пило. Но майка не открих но за сметка на това имаше шест запечатани маточника които успях да запазя. Успех да превържа на пет рамки пило , което почти ги изпълни. Направи ми впечатление .....изключително кротки животинки ....минахме без жило след цялото това къртене и местене . Бихте ли ме посъветвали тъйкато все още се уча как да процедират за напред с тех . Ще бъда благодарен

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Здравейте! Потърсиха ме приятели защото в стената на къщата им се е заселил рояк. Стената е тухлена, неизмазана и с поне 60см. зид. Входа който ползват е на първия ред тухли над плоча. Притесненията им идват от това, че единични пчели влизат в стаята и ако запушат входа пчелите ще тръгнат към вътрешността на къщата. Посъветвах ги(що ли пък точно аз давам съвети) за момента да ги оставят, но ако продължат да влизат и да ги притесняват да не рискуват и да ги унищожат. По техни думи семейство е там от преди седмица и предполагам вече е изградило пити и ваденето без къртене ще е трудна работа. Минава ми през ума нещо което да пробвам(по-знаещите от мен да дадат съвет) да сложа един нуклеус на входа с пити и основи и уплътнявайки отвсякъде да ги принудя да излизат през него и да разчитам на това, че сами ще се качат заради по-добрите условия(поне обема мисля, че ще е по-голям). Ако има други варианти моля да ги споделите защото не ми се иска да бъдат унищожени животинките.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако пуснеш 1-2 снимки съветите ще са по точни.Пък и ако споделиш населено място......И още веднъж да уточним за плоча ли става въпрос или за гредоред.

Според мен им слагай основи за градеж между пилото,а тези привързаните ги измествай към края за да станат медови и да ги махнеш полека лека една по една.

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Сложих една изградена и една основа. Също така сложих и ленти - незнам дали е правилно но го направих. Да започна ли да ги храня или не???

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Проверих мястото от където ги извадих ..... Има пчели доста .....сложих една изградена рамка - магазинна ако се събират да се съберат на нея .......но какво да правя после с тях ????

Майка извади ли първоначално като вади?Тия пчели може да са чужди там дето са се събрали по миризмата.
    Ако искаш ги храни да градят по-бързо,въпреки че сега паша има.
    За лентите не знам,по принцип се слагат когато няма много запечатано пило,пролет и есен.Той акара е в търтеевото пило.

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Майка не можах да видя , имаше няколко запечатени маточника.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Днес, докато се разхождах в парка, видях един облак пчели. Успях да намеря обаче само един кашон, метла и едно парче мухлясал восък. В крайна сметка пчелите започнаха да се настаняват в една хралупа на 5 - 6 м височина, а в кашона се хванаха десетина търтея и една майка, които освободих.
    Някой има ли идея как могат да се извадят пчелите от хралупата без да се реже дървото?... и ако намеря достатъчно висока стълба, разбира се. wink; ... много кофти дърво - хич не става за катерене... sadsmile;

Ако бях запазил майката, може би една кутия с пчелоуловител на входа на хралупата щеше да свърши някаква работа... но най-вероятно майката щеше да умре докато намеря стълба... ако успея да намеря изобщо...
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •