Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 106
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tosfko
    Здравейте колеги. Искам да ви кажа и моето мнение за оплодите сандъчета .Най добре се работи с четири секции по три магазини рамки . Пчелите са достатъчно да топлят или охлаждат майките . Може да го оставите зимата с две отделения.Така ще имате две резервни майки и можете да го заредите рано на пролет за нови.
    А сега един въпрос към borislav aleksandrov. Как да се сдобия с такъв апарат за оплождане?
    Недостатъкът е че малките отделения не са подходящи при 4 или 5 седмичен цикъл. Сега може и да не смятате че е необходимо майката да се държи толкова дълго в нуклеуса, но ако след време си промените мнението, тези куклеуси ще ви бъдат напълно безполезни. Компромисният вариант е Apidea +, където при нужда може да се добавя втори корпус. Аз не препоръчвам нищо с по-малък обем от това. Най-добре е американската или австралийската система нуклеуси.

Ако ще търсиш по китайските сайтове ето ти китайския вариант - 600 евро (само апарата-без стереоскоп и аксесоари) - пластмаса брато
    http://www.biovenom.com/

Турците също произвеждат.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Отварям днес да си взимам майки и в едното оплодно сандъче се натъкнах на захранен маточник, един единствен, на ден, два най-много. Поне пет пъти гледах за майка и не я видях а такава имаше, още има яйца в килийките, значи за малко сме се разминали да я взема. На 14.06 пронесе, на 29.06 всичко беше наред и от тогава не съм го отварял.
    Оплодните сандъчета са с три рамки 1/4 от ДБ плодникова пита.
    Въпроса ми е от любопитство. Къде се дяна тази майка? Ако бяха решили да я сменят пак трябваше да е там.
    Някои ако има логично обяснение, че на мен такова не ми идва. Даже ми е любопитно каква майка ще си отгледат като са една шепа пчели!?!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    От работата си досега с пчеличките установих, че са по непредвидими и от жените, колкото и да си мислиш че си им научил всички номера, винаги ще намерят да те изненадат с нещо ново.

В литературата има много публикации, в които се твърди , че качествата на бъдещата майка до голяма степен зависят от количеството на пчелите около маточника в последните 2-3 дни преди излюпването и първите дни след това.
    Препоръчва се, ако произвеждате майки за своя пчелин, маточниците да се поставят в отводки на 5-6 рамки.
    Най-удобни за развъдна дейност са кошерите лежаци.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Искам да попитам за тези оплодни съндъчета с наклонени стени в които рамките са само горна летва,та какъв трябва да е наклона на стените,колко градуса трябва да е,че да не залепват пчелите питите за стените?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Гледам Борката е на линия, нека да каже колко е наклона на стените на кениеца!
    Айде от мен да мине- 65 Градуса горе.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Между височината и страната по-голям от 13 градуса.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Това работи по -добре.https://www.youtube.com/watch?v=_oC93zsS79M

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Благодаря бат тянко,че мина от теб и на boris!
    Ако умът ми може да си го представи, а сърцето ми да го повярва, то аз мога да го постигна!!!
    -Мохамед Али

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Имам идея за 4 майчино оплодно сандъче разделено вътре с ханеманови решетки и с 4 отделни входа които ще се намират на четерите страни на сандъка,вече имам такъв който е разделен с плътни прегради и работи перфектно но въпросътми е правил ли е някой подобно нещо с ханеманови решетки?

Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •