Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 31 до 35 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Искам да попитам колегите който работят с широка рамка до колко е подходяща за работа с Фарар. По точно ако е по широка страничната летва на рамките, колко сантиметрае оптимално, за да не са много дълбоки килийките така, че майката да може да снася в тях.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    На мен пък винаги ми е било проблем да накарам майка да снася върху магазинни рамки. Всеки, който е премианвал към фарар би трябвало да може да потвърди същото.
    Някои просто снасят, други се дърпат.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2015
    Здравейте колеги! Кажете ми от къде мога да си купя този тип рамка?

Здравейте.
    Аз , също от към 5 години насам слагам с по една рамка по малко в магазините си.Такива рамки са удоволствие за разпечтаване с нож(няма го буткането с вилицата), добития восък от разпечатките е добре дошъл за мен , след това отива за основи с доплащане.При мен наблюдавам обаче следното нещо , когато в магазина слагам основи за градеж и в семейството има млада майка която интензивно снася се случва така , че пчелите да не могат да разширят достатъчно бързо килийките на рамката и майката да я осемени.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Това се случва до акацията.След това майката не се качва горе,естествено ако има място долу.Горната и долната летва на широката рамка е 3см.При изрязване на запечатката,килийките остават с 15мм дълбочина и майката неможе да осеменява в тях.А в стандартната рамка дълбочината си остава 12,5мм....

Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •