Е айди сега -1000 лева за 3-4 кошера с пчелата и центрофуга много ли са? На втора-трета година трябва да е на нула, от него си зависи.
Е айди сега -1000 лева за 3-4 кошера с пчелата и центрофуга много ли са? На втора-трета година трябва да е на нула, от него си зависи.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Пък моя скромен опит показа, че най-доброто за начинаещия пчелар е качествения "сенсей".
Най-доброто за начинаещия пчелар е да се научи сам да взема решения. На базата на каква и колко информация - това си е негов избор. Сенсеят е само една от възможностите в съвременния свят, а пък дали е качествен, кой ще ти каже? И колкото по-малко решения му се налага да взема, докато няма достатъчно опит, толкова по-малко грешки /разходи/ ще трупа на сметката. Затова - кошери с работещи семейства в тях.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Решения се взимат,ако освен информация имаш и опит.Затова,когато съм изправен пред няколко възможности черпя от чуждия.
Решения се взимат и без да имаш опит. Аз до преди да взема семействата бях виждал кошер само от далеко, въпреки че дядо ми беше пчелар, но тогава не ме вълнуваха пчели.
При първото облитане се панирах и помислих че рояват, въпреки че знаех какво е облитане но не очаквах да е токова масово. И от тогава всичко правя сам и с всяко решение, следващото е по лесно.
И в момента като слушам някой "сенсей" какви ги приказват се радвам че не съм копирал техните грешки а си направих собствени.
Здравейте, колегиИскам да споделя, че вече съм горд собственик на 3 кошера ДБ
![]()
Имам едно въпросче.. Как да разбера приблизително на колко години е майката?
Ако не е маркирана-забрави, тъй като си предполагам нов в занаята, но както каза и Искрен, ако семействата са добре и работливи това не е от значение в този период от твоето пчеларстване. Живот и здраве, ако си постоянен, ще дойде време, в което да определяш и коригираш възрастта на майката без чужда помощ. Но към момента едва ли би го постигнал.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))