Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 67

Тема: От нулата!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е айди сега -1000 лева за 3-4 кошера с пчелата и центрофуга много ли са? На втора-трета година трябва да е на нула, от него си зависи.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Пък моя скромен опит показа, че най-доброто за начинаещия пчелар е качествения "сенсей".

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Най-доброто за начинаещия пчелар е да се научи сам да взема решения. На базата на каква и колко информация - това си е негов избор. Сенсеят е само една от възможностите в съвременния свят, а пък дали е качествен, кой ще ти каже? И колкото по-малко решения му се налага да взема, докато няма достатъчно опит, толкова по-малко грешки /разходи/ ще трупа на сметката. Затова - кошери с работещи семейства в тях.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Решения се взимат,ако освен информация имаш и опит.Затова,когато съм изправен пред няколко възможности черпя от чуждия.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Решения се взимат и без да имаш опит. Аз до преди да взема семействата бях виждал кошер само от далеко, въпреки че дядо ми беше пчелар, но тогава не ме вълнуваха пчели.
    При първото облитане се панирах и помислих че рояват, въпреки че знаех какво е облитане но не очаквах да е токова масово. И от тогава всичко правя сам и с всяко решение, следващото е по лесно.
    И в момента като слушам някой "сенсей" какви ги приказват се радвам че не съм копирал техните грешки а си направих собствени.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Напълно , съм съгласен с теб колега .

Здравейте, колеги Искам да споделя, че вече съм горд собственик на 3 кошера ДБ
    Имам едно въпросче.. Как да разбера приблизително на колко години е майката?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Анатоли Монев Виж публикацията
    Ако е маркирана по цвета:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      382
Размер:	187.5 KB
ID:	4109

Другият вариант, ако не са маркирани е да питаш там откъдето си ги купил, и да караш на юнашко доверие, също и по субективна преценка - дали са й оръфани крилата и до колко...
    Но ако работят добре, възрастта не е най-важното нещо...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Анатоли Монев Виж публикацията
    Ако не е маркирана-забрави, тъй като си предполагам нов в занаята, но както каза и Искрен, ако семействата са добре и работливи това не е от значение в този период от твоето пчеларстване. Живот и здраве, ако си постоянен, ще дойде време, в което да определяш и коригираш възрастта на майката без чужда помощ. Но към момента едва ли би го постигнал.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Живот и здраве, ако си постоянен, ще дойде време, в което да коригираш възрастта на майката без чужда помощ.
    Стана ми интересно как се коригира възрастта на майката ....

Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •