някои незнае ли от къде даси купя направо готова сушилня
някои незнае ли от къде даси купя направо готова сушилня
От "Лега".
София, ул."Дедеагач"№49, тел./факс: 02 958 9403, моб.: 0898 626 435
Привет,
Днес забелязах, че прашеца е нападнат от червеи (в найлон) - ако го замразя ще му намали ли това качеството? Той се вижда къде е ял, (в ъгъла) мисля механично да отсраня пораженията, но за застраховка се чудя дали да не го сложа за 12 часа във фризера?!
Ако прашецът (пергата) ще се използва за отглеждане на пило, не се препоръчва да мръзне, защото биологичната му стойност намалява. Не се препоръчва и използването за храна на пчелите на сушен прашец, съхраняван дълго време (примерно 2 години), поради подобни причини.
Защо не го оставиш на хладно? Предполагам, че при ок. 5-10°C (примерно) метаболизмът на червеите силно ще се забави и растежът им може да спре.
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
добиване на перга
http://www.youtube.com/watch?v=mD2_Y...ure=watch-vrec
Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн
1.
с какъв размер сито се пресява прашеца?
2.кога се пресява преди или след изсушаването ?
3.как се съхранява,пресен и сух?
4.през колко време се събира от чекмеджето?
ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО МИ ОТГОВОРИТЕ!!!!!!!!!!
чел съм някой неща но практиката е друго.
благодаря предварително.![]()
Сваляш си от тук http://www.optitroyan.net/?p=2396 интервютата с Жечо Мурзов мисля че бяха 2 и си готов за прашеца!!!!!П.С. Другите филми също са много полезни разгледаи те ги!
Здравейте колеги ,за много години и много мед.
Някой знае ли откъде може да се намери(купи)такъв вътрешен прашецоуловител като този на Жечо Мурзов с размер на отворите 4,82 мм.
Здравей колега ,за много години!Ми Жечо Мурзов го казва в филмчето че си ги е правил сам!![]()
Това го разбрах още първия път като го гледах филмчето.Разликата от тези,които се продават по магазините освен габаритните размери е и в размера на отворите. Неговите са 4,82 мм,освен това той казва че някой му ги е направил,най-вероятно с щанца на преса.Не ги е пробивал на бормашина..Въпросът е дали има някъде да се продават с такива размери отвори
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))