Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 82 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 901

Преглед на хибрид режима

може би молец и още поне 10 причини

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Да не говориш за търтиевото пило? Ако е това, то значи че нямаш проблем.

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2011

Помогнете на новобранеца...

Здравейте искам да знам как се пчеларства сьс Л.Р кошер.Мисля да работя с тях,интересува ме последователността от самото закупуване,чета всичко в интернет,гледам филмчета но искам да чуя от някой,който разбира.Благодаря...

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Колега, въпроса ти има доста обемен отговор. Кажи ми как се отглеждат печурки? Прочети всичко което те интересува, вече е написано във форума. Има 3-4 доста добри книги на пазара както и 1-2 старички но ценни. Дерзай!

Автор
    Регистриран
    18.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от advanced
    Колега, въпроса ти има доста обемен отговор. Кажи ми как се отглеждат печурки? Прочети всичко което те интересува, вече е написано във форума. Има 3-4 доста добри книги на пазара както и 1-2 старички но ценни. Дерзай!
    Може ли да кажете имената на книгите

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Здравейте имам въпрос,преди няколко дни си вземах малко кошери 10 на брой(с отводки в тях),преди да ги взема им добавихме по 1-2 рамки да градят...Днес ги отварях и забелязах,че почти няма ново пило,това може ли да се дължи,на това,че няма изградени пити ? а тези който са изградени са пълни с мен и люпещо се пило ? Отводките са на около 6-7 рамки...средно ? Трябва ли да се притеснявам от нещо ?

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    От това,което прочетох разбирам,че новоизградените пити са пълни с мед,както и всички килиики по старите пити.Значи няма място за снасяне на яйца.Извърти меда от рамките и ги върни обратно в кошера,нещата ще се променят.Не спирай да слагаш и ВО докато има градеж.Ако нещо не ти е ясно-питай,тук колегите ще ти обяснят всичко.

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от buci59
    От това,което прочетох разбирам,че новоизградените пити са пълни с мед,както и всички килиики по старите пити.Значи няма място за снасяне на яйца.Извърти меда от рамките и ги върни обратно в кошера,нещата ще се променят.Не спирай да слагаш и ВО докато има градеж.Ако нещо не ти е ясно-питай,тук колегите ще ти обяснят всичко.
    Не все още не са изградени с мед,все още се изграждат от основи в пити,сложени са в неделя и все още ги доизграждат...ще ги видя в неделя,ако все още няма пило по-новите пити,тогава явно има проблем..и ще питам за разрешаването му....Явно искам майката да снася доста повече за един ден...

Цитат Първоначално публикувано от peychev
    Явно искам майката да снася доста повече за един ден...
    Не винаги става така, както ние искаме. Дори и майката да е отлична, ако пчелите са малко няма да има и много пило. Все пак някой трябва да се грижи за него.

Страница 4 от 82 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •