Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Аз пък си купих готов инвертиран сироп Апиинверт. Излиза ми малко по-скъп, отколкото ако си го правя сам, но предполагам, че е качествен. Не знам само, защо препоръчват температура му на съхранение да не пада под 15 градуса?

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2010
    Пчеларски район
    с. Брестовене, общ. Завет
    При направата на инвентиран сироп с ензима инвертаза, при при 70% захарен сироп и 30градуса температура и 5гр. инвертаза за колко време се получава или става готов инвертиран сироп?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    70% сироп се получава от 70 кг захар, 30 литра вода и 5 г от ензима инвертаза при температура от 50-55 градуса за 24 часа, при което се получават около 98-99 КГ инвертиран сироп.
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    70% сироп се получава от 70 кг захар, 30 литра вода и 5 г от ензима инвертаза при температура от 50-55 градуса за 24 часа, при което се получават около 98-99 КГ инвертиран сироп.
    Важно е и каква е силата (активността) ензима. Аз съм виждал Инвертааза с по-малка сила от тази, която купувате от софийската фирма. От нея 5 гр. няма да стигнат.

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2010
    Пчеларски район
    с. Брестовене, общ. Завет
    Аз питах при 30 градуса за колко време ще стане готов инвентирания сироп...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не се ли досещаш че никой не знае, защото никой не е пробвал при такава ниска температура. Освен това какво означава "ще стане" ???????????? За да разбереш дали е станал, ще трябва да направиш дълга серия от експерименти, и накрая на всеки експеримент да ходиш и да даваш сироп за изследване в някоя лаборатория, за да видиш каква част от захарта се е инвертирала. Ами доколкото знам, никой освен мене не е правил подобна глупост, защото тя струва няколко хиляди лева. Аз я направих тази есен (направих серия експерименти със изследвания) и си уточних моята технология как трябва да изглежда, но това е при температури 40-50 градуса.

Та въпроса ти е безсмислен, защото е близко до ума, че НИКОЙ НЕ ЗНАЕ отговора. Не го знаят дори и тези, които произвеждат инвертазата, защото дори и те не са правили подобни изследвания. Има си някаква графика за времето на действие на инвертазата, но тя е за температури над 30 градуса.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    без да искам попаднах на това:

http://www.bienenweber.de/Bienenfutter%20Futtersirup%20Futterteig.html
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Благодаря за линка,ако знаеш от колко време търся точно това.Миналата год.закупих 3000 кг от Калоян Кисов на цена 2.37 лв.,а той от толкова време ме убеждава че печалбата им е минимална.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rudy69 Виж публикацията
    При направата на инвентиран сироп с ензима инвертаза, при при 70% захарен сироп и 30градуса температура и 5гр. инвертаза за колко време се получава или става готов инвертиран сироп?
    Въпросът ти е некоректен, защото не споменаваш за колко килограма захар става въпрос. За 1 грам или за 1 тон? Също така какъв модел ти е инвертазата, защото има много видове с различен вид ензим и различна негова концентрация. Все едно да попиташ "Ако колата ми е зелена и имам ABS спирачки, за колко време ще стигна до София?".

Дори и въпросът ти да беше по-точен, той заради параметрите пак ще изглежда от типа "Ако карам с 15 km/h, за колко време ще стигна от Габрово до София?". Ами няма как някой да знае отговора, защото вероятно никой досега не е пътувал между Габрово и София с такава скорост.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Въпросът ти е некоректен, защото не споменаваш за колко килограма захар става въпрос. За 1 грам или за 1 тон? Също така какъв модел ти е инвертазата, защото има много видове с различен вид ензим и различна негова концентрация. Все едно да попиташ "Ако колата ми е зелена и имам ABS спирачки, за колко време ще стигна до София?".

Дори и въпросът ти да беше по-точен, той заради параметрите пак ще изглежда от типа "Ако карам с 15 km/h, за колко време ще стигна от Габрово до София?". Ами няма как някой да знае отговора, защото вероятно никой досега не е пътувал между Габрово и София с такава скорост.
    Матеев ти докато философстваш хората бъркат ли бъркат сиропа па и продават вече.

Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •